Aardbeitaartje met cashew vanille roasties

Gepubliceerd op 3 juli 2016 om 14:18

Wat vinden jullie: is dit nou een taartje, of een ontbijt? Wat mij betreft kan 'ie voor allebei: het smaakt als een gebakje en bevat allemaal gezonde ingrediënten: magere yoghurt, roasties & aardbeien.


Ik werd door Zonnatura uitgedaagd om een verwenontbijtje te verzinnen met de roasties. Meestal ontbijt ik met yoghurt of kwark met wat muesli, granola of cornflakes. Dat mieter ik dan gewoon in een bakje en klaar is het.

Dit aardbeitaartje is eigenlijk precies hetzelfde, maar ziet er veel feestelijker uit. Leuk voor een verjaardagsontbijt. Of vader- en moederdag. Het past ook heel goed bij Valentijnsdag, vind je ook niet? Je maakt het de avond vooraf al vast klaar (paar minuutjes werk) en 's ochtends hoef je er alleen nog wat vers fruit en roasties op te doen. 

En je kunt 'm natuurlijk ook gewoon 's middags bij de koffie en thee opeten. Of lekker als toetje... Ik keur het allemaal goed! 

Aardbeitaartjemetroasties72-1.jpg

Ingrediënten voor 1 persoon

 • 40 gram Zonnatura roasties cashew & vanille
 • 10 gram kokosvet
 • 250 gram magere aardbeienyoghurt
 • 3 blaadjes gelatine
 • paar verse aardbeien
 • handje extra roasties


En zo maak je 'm

 1. Leg een velletje bakpapier op de bodem van een mini-springvorm en zet daarna de rand er om heen.
 2. Smelt de kokosolie in de magnetron en roer daarna 40 gram roasties er door heen. Druk dit mengsel op de bodem van de springvorm. Zet de vorm daarna een half uurtje in de vriezer
 3. Laat 3 blaadjes gelatine 5 minuten weken in een kommetje koud water, totdat ze zacht zijn. 
 4. Verwarm een klein beetje water in een pannetje en voeg hier de uitgeknepen gelatineblaadjes aan toe. Roer tot de blaadjes helemaal zijn opgelost. Laat het mengsel daarna een paar minuten afkoelen. 
 5. Roer de gelatine goed door de yoghurt. Giet de yoghurt daarna op de taartbodem. Laat nu minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
 6. Maak het taartje af met wat verse aardbeien en extra roasties er boven op.


Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.