Zalm met honing & pecannoten

Gepubliceerd op 29 juni 2016 om 17:00

Omdat 'ie zo lekker is haalden we deze week maar weer eens een gouwe ouwe uit de kast (nou ja, uit de oven eigenlijk): zalm met honing & pecannoten.


"Beter dan een picanto pinda!" Wie mijn man kent weet dat zo'n uitspraak nogal wat zegt. Een aanrader dus, deze zalm met honing en pecannoten! Een handig recept om te maken als je gasten te eten krijgt. Het is makkelijk om te maken, je kunt het leuk serveren, het is iets origineels én erg lekker. Wat wil je nog meer?

O ja, als je de foto's ziet denk je misschien dat de vis wat geblakerd is. Dat is niet het geval, hoor. Dat komt door de sojasaus, die is donker en daardoor is de zalm dus ook verkleurd. Hoort gewoon zo!

Zalmmethoningnoten6-2.jpg

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 zalmfilets (ontdooid)
  • 4 eetlepels honing
  • 4 eetlepels fijngehakte pecannoten
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel zwarte peper

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Meng de honing, pecannoten en sojasaus door elkaar en doe ze in een grote plastic zak (ik gebruikte zo'n zip-zak).
  3. Bestrooi de zalm met met zout en peper en doe ze ook in de plastic zak. Laat de vis in de koelkast minimaal 15 minuten marineren. Ik maakte de vis al een dag van tevoren klaar, dus een dag laten marineren kan ook. Trekt de smaak er alleen maar meer in!
  4. Bekleed een platte ovenschaal met aluminiumfolie. Haal de zalm uit de zak en leg ze in de ovenschaal. Strooi de pecannoten die in de marinade zaten er over. De rest van de marinade niet weggooien, die heb je straks nog nodig!
  5. Bak de zalm in 15-20 minuten gaar in de oven. Tijdens het bakken giet je na 5 en na 10 minuten de rest van de marinade over de vis heen.


Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.