Hazelnoot schuimtaartjes

Gepubliceerd op 1 juli 2016 om 17:00

Zijn jullie ook zo gek op schuimtaartjes? Toen ik mijn taarten nog niet zelf bakte (lááááng geleden), zocht ik er altijd de supermarkten en bakkers voor af. Deze lekkere kleine taartjes maakte ik zelf!


Ik knutselde ze samen met Mannin van Baksels.net in elkaar. Dat deden we op dezelfde avond als toen we de Jésuites maakten. Daar zit ook een soort meringue laagje bovenop, dus we vonden dat schuimtaartjes daar wel bij pasten. Toch? 

Mannin had al wel eerder grote schuimtaarten gebakken, maar nog nooit kleintjes. En eigenlijk ontstonden deze kleine gebakjes ook een beetje per ongeluk: het schuim moet namelijk vrij lang drogen in de oven, en omdat we maar een avondje tijd hadden was dat wellicht te weinig droogtijd voor een grote schuimtaart. En dus maakten we deze kleine éénpersoons taartjes.

Hazelnootschuimtaartjes41-1.jpg


Ik denk trouwens dat ik ook nooit zo'n grote schuimtaart ga maken, maar het altijd bij zulke kleine gebakjes houdt. Want heb jij al eens geprobeerd om een grote schuimtaart in punten te snijden? Nou? Dat wil dus echt voor geen meter, haha! Eén en al brokstukken. Deze kleine taartjes zien er hartstikke mooi uit (al zeg ik het zelf). En laat de visite dan maar lekker knoeien met aansnijden en opeten :-)

Benieuwd naar het recept? Mannin plaatste 'm hier op haar site. Binnenkort zal ik eens aan de slag met een eigen recept met een andere vulling voor schuimtaartjes. Want deze smaken naar nog méér andere variaties!

Meer foto's vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.