Uien snijden zonder tranen
Oké, vertel. Hoe doen jullie dat: uien snijden zonder tranen? Bij mij wordt het elke keer weer een heerlijk emotionele toestand in de keuken. Ik ging dus op zoek naar tips om dat gesnotter te voorkomen.
17 aug. 2016 17:00
Oké, vertel. Hoe doen jullie dat: uien snijden zonder tranen? Bij mij wordt het elke keer weer een heerlijk emotionele toestand in de keuken. Ik ging dus op zoek naar tips om dat gesnotter te voorkomen.
15 aug. 2016 17:00
Een paar weken geleden kocht ik tijdens een weekend hiken een desembrood met noten & vijgen. Dat smaakte zo goed dat ik besloot 'm zelf ook eens te maken. Dit is het resultaat: minstens zo lekker :-)
14 aug. 2016 17:00
Een mooi bol cupcakeje is leuk, maar natuurlijk niet als je 'm wilt versieren met bijvoorbeeld fondant of marsepein. Dan moet 'ie zo plat mogelijk zijn! Gelukkig kun je een cakeje heel eenvoudig plat maken: met een glazen snijplaat.
13 aug. 2016 17:00
Vind je ze niet leuk, deze gekookte eitjes in de vorm van een hartje? Staat leuk op de ontbijttafel. Of bij een romantisch ontbijtje op bed :-)
12 aug. 2016 17:00
Weekend! Tijd voor een borrel met lekkere hapjes. Of gewoon een lekker luie avond op de bank met wat lekkers er bij. Fijne avond allemaal!
11 aug. 2016 17:00
Er zijn heel veel verschillende methoden om een brood te vormen. Ik heb ze nog lang niet allemaal uitgeprobeerd én op de foto gezet. Hier vind je wat ik tot dusverre al stap-voor-stap heb bijgehouden!
10 aug. 2016 17:00
Hoi! Tijd voor weer een makkelijk wrap gerechtje (want dat vinden ze zo lekker hier thuis). Dit keer maakte ik boekweit wraps met gekruide kip & spinazie.
9 aug. 2016 14:08
Mooi en lekker: deze bladerdeegsterren met Boursin & spinazie staan goed op de borreltafel! En je hebt ze zo gemaakt.
8 aug. 2016 17:00
Een altijd-handig-basisreceptje voor cupcakes. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig, ze lukken altijd en je kunt er alle kanten mee op.
7 aug. 2016 17:00
Ik zou 'm al een hele tijd met jullie delen, maar ik kwam er maar niet aan toe om 'm te plaatsen: deze haaien fondant taart bakte ik voor de 7e verjaardag van onze Wander. Ik heb stap voor stap beschreven hoe je zo'n taart maakt!
6 aug. 2016 17:00
Vandaag houden we 't lekker vegetarisch: courgettes gevuld met gekruide linzen, paprika, ui & mais. Klinkt misschien ingewikkeld, maar 't is echt zomaar klaar!
5 aug. 2016 17:00
Vandaag vieren we feest: mijn man is jarig! Tijd voor gebak dus. Dit keer een vanille kwarktaart (die hoef je niet te bakken, lekker handig). Met een extra dikke koekbodem, want dat is natuurlijk het lekkerste onderdeel er van! Ik maakte 'm al veel vaker & heb het recept nu een beetje aangepast.
4 aug. 2016 17:00
Sinds ik een poosje terug een heel erg lekker brood met dadels & noten at, ben ik een beetje verslingerd aan brood met Oosters fruit. Voor dit lekkere vloerbrood gebruikte ik zoete dadels en vijgen.
3 aug. 2016 17:00
Dit is een lekker & héél simpel borrelhapje - je hebt er maar 2 ingrediënten voor nodig: komkommer met Boursin.
1 aug. 2016 17:00
Dit is een goedkope oplossing voor het werken met fondant: koop niet een dure fondantroller, maar gebruik gewoon een stuk PVC-buis!
31 jul. 2016 17:00
Warme stukken brood met Boursin, salami & gesmolten geraspte kaas. Een lekker hapje voor bij de borrel, of gewoon zo als lunch of diner!
30 jul. 2016 17:00
Twijfel je of je een bepaald ei nog wel kunt eten? Dat kun je op twee verschillende manieren eenvoudig testen.
29 jul. 2016 17:00
Daar is 'ie weer: de M&M cookie taart. Inmiddels een klassieker bij ons thuis. En laatst hadden we weer een jarige: op zijn verzoek bakte ik deze dikke koek met heel veel M&M's er in en op maar weer eens. De jongens zijn er gek op!
Wil je regelmatig nieuwe recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!