Daar is 'ie weer: de M&M cookie taart. Inmiddels een klassieker bij ons thuis. En laatst hadden we weer een jarige: op zijn verzoek bakte ik deze dikke koek met heel veel M&M's er in en op maar weer eens. De jongens zijn er gek op!
Bij elke verjaardag moet hij dus wel worden gebakken. Hij heeft hier al in heel wat variaties op tafel gestaan: rond, vierkant, met streepjes & letters er op... Vooral onze tweede zoon is er gek op. Hij is niet zo'n taart- en koeketer (appel-, kwark of slagroomtaart: hij laat het allemaal staan), maar dit gaat er altijd in.
Deze 'taart' is heel gemakkelijk & snel te maken. Ook wel handig. Het recept is niet van mijzelf - maar ik heb geen idee meer waar ik dit vandaan heb. Er staan tig recepten voor op internet! Ik gaf wel mijn eigen draai aan de recepten die ik eerder vond.
Liever een kleiner taartje? Doe dan alle ingrediënten door de helft en neem een kleinere springvorm. De baktijd blijft gelijk.
Ingrediënten voor 1 taart
- 300-350 gram M&M’s
- 250 gram bloem
- 250 gram donkerbruine basterdsuiker
- 125 gram koude boter
- 1 ei
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel vanillearoma
- flinke snuf zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet een springvorm in met boter of bekleed hem met bakpapier. De vorm van de springvorm maakt niet uit: je kunt een ronde vorm gebruiken, of een vierkante, of welke vorm je maar hebt liggen.
- Meng de bloem, basterdsuiker, bakpoeder en zout. Voeg de boter toe. Meng totdat de boter is opgenomen.
- Voeg het ei en de vanillearoma toe. Meng nog even.
- Doe het deeg in een kom. Meng met 2/3 van de M&M’s.
- Doe het deeg in de springvorm. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem. Druk de overige M&M’s erop.
- Schuif de taart in de oven. Bak hem circa 25 minuten bruin.
- Laat de M&M taart afkoelen voordat je hem in punten of vierkanten snijdt.
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties