Basisrecept: cupcakes

Gepubliceerd op 8 augustus 2016 om 17:00

Een altijd-handig-basisreceptje voor cupcakes. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig, ze lukken altijd en je kunt er alle kanten mee op.


Je kunt ze gewoon zó opeten, zonder iets er op. Of laat door je kinderen versieren met wat slagroom, hagelslag en smarties. En dit kan ook: bekleed ze met fondant (wat dacht je van deze Angry Birds cupcakes?) of maak er mooie botercrème toefjes op (deze met vanille, of deze met chocolade). Leef je uit! 

Basisreceptcupcakes7-1.jpg

Ingrediënten voor 24 cupcakes

  • 250 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 250 gram kristalsuiker
  • 16 gram vanillesuiker (2 zakjes)
  • 4 middelgrote eieren
  • 6 eetlepels halfvolle melk
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel,
    óf 250 gram bloem + 7,5 gram bakpoeder
  • snuf zout 


En zo maak je ze

  1.  Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Mix de boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg de eieren en melk er aan toe en mix goed door elkaar. Doe als laatste het zelfrijzend bakmeel (of bloem + bakpoeder) en een snuf zout er bij en mix tot een egaal beslag. 
  3. Doe het beslag in 24 papieren cupcakevormpjes, die je in een metalen muffinvorm zet.
  4. Bak de cupcakes in ongeveer 15 minuten gaar. Ze zijn klaar als een satéprikker er schoon uit komt. Laat afkoelen op een rooster. 

Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.