Vanille kwarktaart

Gepubliceerd op 5 augustus 2016 om 17:00

Vandaag vieren we feest: mijn man is jarig! Tijd voor gebak dus. Dit keer een vanille kwarktaart (die hoef je niet te bakken, lekker handig). Met een extra dikke koekbodem, want dat is natuurlijk het lekkerste onderdeel er van! Ik maakte 'm al veel vaker & heb het recept nu een beetje aangepast.


Bij ons in huis mag de jarige altijd kiezen welke verjaardagstaart ik klaar maak. Onze oudste is gék op kwarktaart. Met een extra dikke koekbodem, want dat is natuurlijk het lekkerste onderdeel van de taart!

In plaats van vanillekwark kun je ook kwark met een smaakje gebruiken, bijvoorbeeld aardbeien-, perzik- of citroenkwark. En nog lekkerder: meng er verse aardbeien of perziken doorheen! Ik deed dat dit keer niet omdat onze jarige job geen 'stukjes' in zijn taart wilde hebben. 

Vanillekwarktaart17-3.jpg

Ingrediënten voor 1 taart van 12 stukjes

  • 300 gram Verkade Nizza koekjes met kaneel of met kokos
  • 180 gram roomboter
  • 500 gram vanille kwark
  • 250 ml slagroom
  • 100 ml melk
  • 12 blaadjes gelatine
  • 3 eetlepels suiker (optioneel)
  • 2 eetlepels citroensap (optioneel)
  • taartversiering naar wens: bijvoorbeeld chocoladekrullen, vers fruit of slagroom.

En zo maak je 'm

  1. Verkruimel de koekjes met de keukenmachine tot koekkruim.
  2. Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron. Meng de gesmolten boter met de koekkruimels.
  3. Leg een vel bakpapier over de bodem van een springvorm en zet daarna de rand er om heen. Verdeel de koekkruimels over de bodem van de vorm, strijk met de bolle kant van een lepel glad en zet de vorm daarna in de koelkast.
  4. Leg de gelatineblaadjes in een schaaltje met water en laat 5 minuten weken, totdat de blaadjes zacht zijn.
  5. Klop in een grote kom de slagroom met de suiker op. Voeg daarna de kwark en citroensap toe en mix door elkaar.
  6. Verwarm de melk in een pannetje op laag vuur. Het mag niet gaan koken. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze één voor één door de warme melk, totdat ze helemaal opgelost zijn.
  7. Mix de melk door de kwark heen. 
  8. Giet het kwarkmengsel in de springvorm. Zet de taart in de koelkast en laat hem in een paar uur opstijven.
  9. Nu hoef je de taart alleen nog maar te versieren! Dat kan bijvoorbeeld met toefjes slagroom en vers fruit. Ik maakte er een 8 op: uit een stuk stevig papier knipte ik een 8, die ik op de taart legde. Van een stuk chocolade raspte ik krullen die ik over de taart heen strooide. Daarna haalde ik het papier er weer af. 


Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Gerie Te Velde- Kits
8 jaar geleden

Hallo Sietske,
Hartelijk gefeliciteerd met de geboortedag van je man.
Deze taart ga ik zeker maken.
Maar welke maat bakblik gebruik ik? 24 of 28 cm.

Je site is is gezellig en de meeste recepten heb ik gemaakt.
een recept ben ik kwijt dat van yoghurtbrood.
volgens mij heb jij dit recept geplaatst maar ik kan het niet vinden.Kun je me uit de droom helpen?
b.v.dank
Gerie