Nieuws

Kaneeltjes

Dit zijn kaneeltjes! Lekker zacht én een beetje knapperig, met brokjes kaneelsuiker er door heen. Je moet niet op het uiterlijk af gaan - deze koekjes moet je beslist proeven!

Lees meer »

Dagje brood bakken & in de tuin

Wat een héérlijk weer vandaag, hè? Wij hadden vandaag een helemaal vrije dag (zelfs geen voetbalwedstrijden!), dus ik had alle tijd om te bakken & lekker in de tuin om te rommelen. Morgen hebben we een feestje in de familie, dus ik ben voor de lunch aan het bakken geweest: drie suikerbroden, een mueslibrood en een meergranenbrood.

Lees meer »

Zoete paprika met bulgur & gehakt

Omdat wij het zo lekker vinden: nog meer gevulde groente! Vandaag hadden wij zoete puntpaprika's met bulgur, gehakt, kaas & pijnboompitjes. Zo simpel en het smaakt elke keer weer heerlijk!

Lees meer »

Samen vijf cakes gebakken!

Cake! Héél veel cake, haha! :) Gisteravond bakte ik met Wander maar liefst 5 cakes. Vanochtend waren we namelijk met zijn klas te gast bij de Brandweer, en daar kun je natuurlijk niet met lege handen aankomen. Samen maakten we een vanillecake, chocoladecake, rozijnencake, chocolatechipcake en een bananencake met pecannoten. Kon Wander iedereen trakteren!

Lees meer »

Havermout chocolate chip cookies

Dit zijn echte door-eet-koekjes, deze lekkere havermout chocolate chip cookies! Ze zijn heerlijk knapperig en er zitten dikke stukken chocolade doorheen. Precies zoals een koekje moet zijn!

Lees meer »

Onze moestuin: de eerste plantjes laten zich zien!

Kijk! De eerste courgetteplantjes steken hun kopjes boven de grond. Onze vensterbank staat weer vol met moestuintjes: komkommers, aubergines, tomaten, courgettes en pepers. Ons appelboompje in de tuin zit vol knoppen en de blauwe aardbeien doen ook goed hun best. Hebben jullie al wat geplant?

Lees meer »

Straciatella ontbijt met banaan & kokos

Variëren met ontbijtjes blijft leuk! Vandaag startte ik met een straciatella ontbijt met banaan & kokos. Je leest het goed ja, kokos! Eén van de dingen die ik echt niet lust. Dacht ik dus. Want ik moet bekennen dat ik dit best lekker vond!

Lees meer »

Bananenbrood

Wie heeft er zin in een plakje bananenbrood? Ik had een paar rijpe bananen over & daar bakte ik dus maar een lekker zoet brood mee. Een lekker simpel recept: je hoeft achteraf maar één kom & één cakeblik af te wassen!

Lees meer »

Snickers blondies

Hebben jullie al eens Snickers blondies gemaakt? Héél verstandig. Kun je beter ook maar niet doen. Want als je dat wél doet loop je namelijk groot risico dat je ze (net als wij) in één keer op eet! :-D

Lees meer »

Kruidcake

Weekend! Ik ga de komende dagen lekker met een paar vriendinnen op stap. Heerlijk! En omdat wij er op uit gaan verraste mijn moeder ons met een verse, zelfgebakken kruidcake. Die is zó lekker! Het recept deelde ik eerder al eens met jullie. Heel simpel om te maken en zónder boter!

Lees meer »

Zachte meergranen bolletjes

Zachte donkerbruine meergranen broodjes, vers uit de oven, met een laag boter en dikke plak kaas. Wat is er lekkerder dan dat? Wij aten ze als avondeten, bij een bord verse soep.

Lees meer »

Linzensoep

Bekentenis: ik heb mijn kommetje uitgelikt! Ik ben helemaal niet zo dol op soep, maar deze stevige linzensoep vond ik heel erg lekker. :-)

Lees meer »

Gekruide bulgur courgettes

Gevulde paprika's, portobello's, aubergines of courgettes: wij vinden ze altijd lekker. Ook deze courgettes met gekruide bulgur, ham, groente & camembert smaakten heerlijk!

Lees meer »

Uitdaging: cheesecake bakken met Phildadelphia!

Dit weekend bracht de postbode een pakketje met een uitdaging: bak een lekkere cheesecake met Phildadelphia roomkaas! Net iets voor mij natuurlijk, want ik houd wel van taartrecepten bedenken :-) Ik zat te denken aan een cheesecake met in elk geval karamel. Of hebben jullie goede andere ideeën?

Lees meer »

Mijn salami pizza in de Telegraaf

Dat is al lang geleden, dat ik zelf pizza's bakte! Mijn zelfgebakken salami pizza staat vandaag in het VRIJ magazine van de Telegraaf. Hoog tijd om 'm zelf ook weer eens te maken. Ik weet al wat wij vanavond gaan eten... :-) Het recept voor deze pizza vind je natuurlijk hier!

Lees meer »

Yoghurt-spelt appeltaart

Weekend! Tijd voor appeltaart. Vanochtend bakte ik een snel spelt-appeltaartje met pecannoten, zónder boter: in plaats daarvan gebruikte ik magere yoghurt. Van deze taart kun je dus gerust nog een tweede stukje nemen!

Lees meer »

Portobello's met bulgur & blauwschimmelkaas

Dit was zó lekker! En dat terwijl ik niet echt een grote fan ben van blauwschimmelkaas. Maar diezelfde kaas maakt deze portobello's met groente & bulgur nu juist helemaal af. Ik heb er echt van gesmuld, ik zou ze het liefst morgen wéér eten!

Lees meer »