Onze moestuin: de eerste plantjes laten zich zien!

Gepubliceerd op 21 maart 2017 om 16:00

Kijk! De eerste courgetteplantjes steken hun kopjes boven de grond. Onze vensterbank staat weer vol met moestuintjes: komkommers, aubergines, tomaten, courgettes en pepers. Ons appelboompje in de tuin zit vol knoppen en de blauwe aardbeien doen ook goed hun best. Hebben jullie al wat geplant?


Ik heb dit keer maar niet afgewacht of de Albert Heijn weer met moestuintjes komt (weten jullie dat?). Ik heb gewoon een lading zaadjes gekocht en die meteen maar geplant. Dan zijn we er in elk geval op tijd bij. Vorig jaar had ik bijvoorbeeld ook aubergines, maar die had ik zo laat geplant dat ze uiteindelijk geen vruchten meer hebben gegeven. Dat gaat dit jaar hopelijk anders! 

Vorige week heb ik alle zaadjes geplant en de potten daarna eerst maar veilig binnen in de vensterbank gezet. De courgettes lieten zich als eerste zien en schieten nu heel snel omhoog. De jongens staan elke ochtend weer vol enthousiasme te kijken waar al groene blaadjes oppoppen. Zo leuk om te volgen! 

Moestuin17-03-201772.jpg
Dit zijn courgetteplantjes.

De komkommers laten zich ook al zien, net als de tomaatjes. En we hebben ook mini-acacia plantjes! Die kun je natuurlijk niet eten, dat is een boompje. Ik kwam een zakje met zaadjes daarvan tegen in de kast (géén idee meer hoe ik daar aan ben gekomen). Die kon mooi meteen ook maar worden geplant. Misschien een mooi boompje voor straks in de tuin! 

Moestuin17-03-20174.jpg
Komkommerplantjes.

En weet je nog dat ik vorig jaar zaadjes voor blauwe aardbeien had geplant? Er kwamen toen wel plantjes, maar daar groeiden (nog) geen aardbeien aan. De plantjes hebben de winter overleefd en ik ben erg benieuwd of er dit jaar wel vruchten aan komen! In de tuin staan trouwens ook nog gewone aardbeienplantjes, dus gewone rode aardbeien zullen we wel kunnen plukken deze zomer. De bramen- en frambozenplanten zitten trouwens ook al vol met knoppen. 

Moestuin17-03-20172.jpg

Blauwe aardbeienplant.

En dan ons kleine appelboompje... vorig jaar was ik zo enthousiast toen er bloesem in kwam. Maar jammer genoeg viel dat er allemaal af toen het was uitgebloeid. Geen appels dus. Dit jaar zit het boompje vol knoppen, dus ik hoop dat we dit jaar wel een paar appeltjes krijgen! 

Moestuin17-03-20171.jpg
Onze appelboom.

De enige plantjes die zich nog niet laten zien zijn de aubergines en de rode pepers (die lagen ook nog in de kast, heb ik vast ook een keer ergens bij gekregen). Ik ben benieuwd wanneer die ontkiemen. 

En jullie, hebben jullie al weer wat geplant?

xx Syts

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.