Bananenbrood

Gepubliceerd op 19 maart 2017 om 16:00

Wie heeft er zin in een plakje bananenbrood? Ik had een paar rijpe bananen over & daar bakte ik dus maar een lekker zoet brood mee. Een lekker simpel recept: je hoeft achteraf maar één kom & één cakeblik af te wassen!


Dit keer geen gedoe met zo-gezond-mogelijk en er-mag-vooral-geen-suiker-of-boter door. Dat heb ik al eerder geprobeerd (zie dit chocolade bananenbrood) & dat vond ik zelf in elk geval geen groot succes.  

Dus dit keer heb ik gewoon alle ingrediënten gebruikt die ook in een gewone cake zitten: een beetje roomboter en óók wat kristalsuiker. Niet zoveel als je in een gewone cake gebruikt, want door de banaan is dit brood al zoeter. Maar een beetje extra suiker maakt dit bananenbrood gewoon veel lekkerder! Ik maakte trouwens al eens eerder een bananen crumble cake, ook mét suiker, en die was ook errug lekker. Dus.

Wat vinden jullie trouwens: een bananenbrood, is dat een brood of een cake? Ik vind het zelf eigenlijk een cake & niet een brood. Want ik eet dit als iets lekkers-bij-de-thee en niet als een boterham. Bovendien, met suiker, ei & boter er door vind ik het sowieso meer cake! :-) 

Bananenbrood192-1.jpg

Ingrediënten voor 1 brood (12-13 plakjes)

 • 2-3 overrijpe bananen, geprakt
 • 75 gram ongezouten roomboter, gesmolten
 • 1 theelepel bakpoeder, gezeefd
 • Snuf zout
 • 100 gram suiker (als je 't brood zoeter wilt hebben, dan kun je er 50-100 gram extra suiker aan toevoegen)
 • 1 groot ei
 • 1 theelepel vanille-extract
 • 200 gram bloem


En zo maak je 'm

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een klein cakeblik van 21 cm lang met bakpapier. 
 2. Meng de gesmolten boter door de geprakte bananen. Mix het bakpoeder en zout er door. Voeg daarna de suiker, ei en vanille toe. Meng tot slot de bloem er door; mix tot je een glad beslag hebt. 
 3. Giet het beslag in het cakeblik. Bak het bananenbrood in 50-60 minuten gaar, tot een satéprikker er schoon uit komt. Laat het brood afkoelen op een rooster.  


Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.