Nieuws

Snelle brownies

Voor als je supersnel brownies wilt hebben: deze zijn in 5 minuten klaar! Serieus. Je bent waarschijnlijk langer bezig met bij elkaar zoeken en mengen van de ingrediënten, dan met het bakken! En ze zijn ook nog lekker... :-)

Lees meer »

Selderijsoep

Ik ben vast niet de enige die dit regelmatig overkomt: dat je voor een bepaald recept een ingrediënt koopt, waarvan je dan vervolgens het grootste deel overhoudt. Dat had ik met bleekselderij. Ik maakte er dus soep van!

Lees meer »

Warme appeltaart quinoa

Vandaag weer een alternatief ontbijtje: warme quinoa met de geur en smaak van appeltaart! Dit ontbijt kun je 's avonds al klaar zetten; 's ochtends hoef je het dan alleen nog maar in de oven te schuiven.

Lees meer »

Java taco's met kip

Bij het opruimen van de voorraadkast vond ik een pakje Java boemboe en een doosje taco shells. Met een beetje kip & verse groente was daar vast wel iets lekkers van te maken, dacht ik. Het is misschien geen voor de hand liggende combi, maar het smaakte prima!

Lees meer »

Aardappel-courgetteschotel

Dit is zo'n gerecht waar ik me de hele dag al op kan verheugen. De combinatie van courgette met geitenkaas, aardappelen, knoflook, pijnboompitten & een simpele roomsaus... Zelfs de jongens vinden het best lekker! :-)

Lees meer »

Op de radio: aardbeien zandtaartjes

Onverwacht mocht ik vanmiddag weer een recept op Omrop Fryslân delen! En hoewel het vandaag niet héél mooi weer is (in Fryslân regent het in elk geval...) koos ik voor een lekker zomers gebakje: mijn recept voor aardbeien zandtaartjes. Simpel om te maken en heel erg lekker!

Lees meer »

Gemarineerde kip uit de oven

Dit is een lekkere & simpele manier om kipfilet klaar te maken: met een snel klaar te maken marinade, die je een dag laat intrekken in de kip. En daarna hoef je de kip alleen nog maar in de oven te zetten. Je kunt 't mooi op tijd klaarzetten; handig dus als je visite krijgt!

Lees meer »

Chocolade desembrood

Als je aan de lijn bent kun je dit brood maar beter niet op tafel zetten: een chocolade desembrood! Een stevig zuurdesem brood met lekker veel pure chocolade er door.

Lees meer »

Lasagne arrabiata

Arrabiata is een bekende klassieke Italiaanse pastasaus. Door de spaanse peper die er in zit is 'ie lekker pittig. En dat is deze lasagne arrabiata met paprika, courgette, gehakt & cheddar dus ook!

Lees meer »

Gevulde paprika's met noten & rozijnen

Alleen de geur al van de rijst gemengd met kip, kruiden, noten, rozijnen & ui... nomnom! Het liefst zou ik de schaal met rijst meteen al opeten. Maar als vulling in een paprika, met een tomatensaus er bij, smaakt 't nog beter!

Lees meer »

Marmercake met walnoten

Alleen al omdat 'ie er zo mooi uit ziet zou je 'm al willen maken, toch? Deze marmercake is een combinatie van chocolade- & vanillecake. En voor een extra bite zitten er walnoten door heen. Laat dat maar eens staan bij een kopje koffie of thee!

Lees meer »