Snelle brownies

Gepubliceerd op 21 mei 2017 om 16:00

Voor als je supersnel brownies wilt hebben: deze zijn in 5 minuten klaar! Serieus. Je bent waarschijnlijk langer bezig met bij elkaar zoeken en mengen van de ingrediënten, dan met het bakken! En ze zijn ook nog lekker... :-)


Een brownie is oorspronkelijk een dessert. Deze brownies zijn daar heel geschikt voor: je kunt het beslag al vooraf maken, en dan tegen de tijd dat je het nagerecht wilt serveren de browsies in de magnetron 'bakken'. Serveer ze warm met een bolletje ijs of een toef slagroom. Het ziet er uit alsof je er heel veel werk van hebt gehad, maar het is (letterlijk) in een paar minuten gepiept!

Met dit recept kun je 6-8 brownies maken. Of als je heel veel honger hebt, dan maak je er één enorme brownie voor jezelf van. :-) Als je er een dessert van maakt zou ik per persoon een half recept in een mokje of schaaltje klaar maken.

O, en de brownies vielen hier thuis in de smaak! Ze waren zomaar op. Dat wil natuurlijk nogal snel met vier mannen in huis, maar ze vinden echt niet altijd alles lekker wat ik maak. Maar deze brownies dus wel. 

Wil je de brownies nog lekkerder maken? Meng dan bijvoorbeeld brokken chocolade of noten door het beslag. Of giet er, als de brownies zijn afgekoeld, een lekkere laag chocolade over heen (even au-bain-marie smelten, er over gieten en laten afkoelen). Lekker... :-)

Snellebrownies122-1.jpg

Ingrediënten voor 6-8 brownies

  • 50 gram bloem
  • 70 gram kristalsuiker
  • 2 eetlepels cacao
  • snufje zout
  • klein snufje kaneel
  • 60 ml water
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1-2 druppels vanille-extract
  • beetje poedersuiker


En zo maak je ze

  1. Mix de bloem, suiker, cacao, zout en kaneel in een kom door elkaar.
  2. Voeg de olie, het water en vanille-extract toe en roer totdat je een glad mengsel hebt.
  3. Bekleed een magnetronbestendige mok of klein schaaltje met magnetronfolie of bakpapier. Daardoor kun je de brownies straks goed uit de vorm krijgen. Giet het beslag in de vorm. Als je de brownies als dessert wilt eten, dan kun je ze ook zonder bakpapier of magnetronfolie direct in een klein schaaltje waarin je ze ook serveert bakken.
  4. Zet de vorm in de magnetron en 'bak' de brownies in 2 minuten op 900 W gaar.
  5. Laat de brownies afkoelen & haal ze daarna uit de vorm. Bestuif ze met een beetje poedersuiker & snijd ze in vierkantjes. Als je de brownies als dessert met een bolletje ijs of slagroom serveert is het trouwens lekker als ze nog warm zijn! 


Nog meer brownies:


Meer foto's (en het recept) vind je hier

Reactie plaatsen

Reacties

Urgje_moskokkel
7 jaar geleden

Whááá! Zo maak ik ze al 35 jaar!!! Simpel en snel en lekker! Aanrader mensen!