Aardappel-courgetteschotel

Gepubliceerd op 14 mei 2017 om 16:00

Dit is zo'n gerecht waar ik me de hele dag al op kan verheugen. De combinatie van courgette met geitenkaas, aardappelen, knoflook, pijnboompitten & een simpele roomsaus... Zelfs de jongens vinden het best lekker! :-)


Eigenlijk maak ik deze ovenschotel veel te weinig. Want hij is super simpel om te maken & toch zo lekker. Vooral omdat er geitenkaas over zit; dat maakt bijna alles lekker, haha. De jongens zijn overigens niet zo dol op geitenkaas, dus voor hen had ik er gewone geraspte kaas over gestrooid. En je zou ook kunnen kiezen voor feta, dat is ook lekker.  

Aardappel-courgetteschotelmetgeitenkaas412-1.jpg

Ingrediënten voor twee personen

  • 125 ml kookroom light
  • 100 gram geitenkaas
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • peper
  • zout
  • 400 gram verse voorgekookte aardappelschijfjes, of schil aardappels, kook ze kort voor en snijd ze daarna in plakjes
  • 1 courgette, in dunne plakjes (dat gaat heel makkelijk met een kaasschaaf)
  • 125 gram hamreepjes
  • 15 gram pijnboompitten


En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Meng de kookroom met de helft van de geitenkaas, de ui, de geperste knoflook en peper en zout naar smaak.
  3. Leg een rij courgetteplakjes dakpansgewijs (elkaar half overlappend) aan de ene kant van de ovenschaal. Leg er daarna een rij dakpansgewijs gestapelde aardappelschijfjes op, zodat ze de courgetteplakjes voor de helft bedekken. Stapel zo verder tot de bodem van de ovenschaal is bedekt. 
  4. Verdeel de hamreepjes er over en giet daarna de helft van het roomkaas mengsel er overheen.
  5. Maak daarna een nieuwe laag courgette en aardappelschijfjes.
  6. Giet de andere helft van het roomkaas mengsel er over en strooi de rest van de geitenkaas erover.
  7. Bak de schotel 25 minuten in de oven. Strooi dan de pijnboompitten erover en bak nog 10 minuten langer.


Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.