Gevulde paprika's met noten & rozijnen

Gepubliceerd op 6 mei 2017 om 16:00

Alleen de geur al van de rijst gemengd met kip, kruiden, noten, rozijnen & ui... nomnom! Het liefst zou ik de schaal met rijst meteen al opeten. Maar als vulling in een paprika, met een tomatensaus er bij, smaakt 't nog beter!


Tot een paar jaar geleden dacht ik altijd dat gevulde paprika's erg ingewikkeld waren om te maken, maar dat valt reuze mee! En dus staan ze hier regelmatig op het menu.
Bijvoorbeeld met rijst & feta, of met bulgur & kip kebab, of Mexicaanse gevulde paprika's. En deze dus, met kip, noten & rozijnen. Lekker! Krijg je meteen je portie groente voor vandaag weer binnen :-)

Gevuldepaprikametnotenrozijnen2532-1.jpg


Ingrediënten voor twee personen

  • 150 gram kipfilet, in blokjes
  • kipkruiden
  • 100 gram ongekookte rijst
  • 50 gram gemengde noten, in kleine stukjes gehakt (bijv. hazelnoten, walnoten, pecannoten, ongezouten pinda's of ongezouten cashewnoten)
  • 30 gram rozijnen
  • 2 lente-uien, in stukjes 
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • knoflookpoeder
  • 4 paprika's
  • 300 gram gezeefde tomaten
  • 250 ml groentebouillon


En zo maak je 't

  1. Kook de rijst gaar en giet daarna af.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  3. Kruid de kipfilet en bak het daarna in een koekenpan gaar.
  4. Snijd de lente-uien in kleine ringetjes (ik knip het altijd met een schaar, wel zo gemakkelijk). 
  5. Schep de kipfilet, noten, rozijnen en bosui door de gare rijst. Breng de rijst op smaak met knoflookpoeder en de Italiaanse kruiden.
  6. Snijd het kapje met de steel van de paprika's (niet weggooien!). Verwijder de zaadlijsten. Snijd eventueel ook van de onderkanten een dun stukje af, zodat de paprika's goed blijven staan.
  7. Schep het rijstmengsel in de paprika's en zet de kapjes er weer op (dat voorkomt dat de rijst tijdens het bakken in de oven uitdroogt). Zet de paprika’s naast elkaar in een ovenschaal.
  8. Meng de bouillon met de gezeefde tomaten en giet dit op de bodem van de schaal.
  9. Bak de paprika's 25-30 minuten in de oven. Serveer de paprika's met het tomatenstoofvocht als saus. 


Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.