Java taco's met kip

Gepubliceerd op 16 mei 2017 om 16:00

Bij het opruimen van de voorraadkast vond ik een pakje Java boemboe en een doosje taco shells. Met een beetje kip & verse groente was daar vast wel iets lekkers van te maken, dacht ik. Het is misschien geen voor de hand liggende combi, maar het smaakte prima!


Onze voorraadkast heeft diepe laden en daar verdwijnt best wel eens wat in. Van tijd tot tijd moet ik die laden dus echt even uitmesten en checken wat er überhaupt nog ligt, en of het ook snel op moet of niet! De laatste tijd gaat dat wel goed, maar er zijn ook wel tijden geweest dat ik eten ontdekte dat meer dan een jaar over datum was... oeps. :-)

Ik vind het trouwens ook wel leuk, van die kast-opruim-sessies. "Hé, hebben we dat ook nog?" en "Hmmm daar kan ik wel iets héél anders mee maken." Het levert soms de leukste en lekkerste gerechten en baksels op. Zoals dit dus. Eet smakelijk! 

TacosmetJavakip393-1.jpg

Ingrediënten voor 2 personen

  • 8-10 taco shells
  • 2 stukken kipfilet, in stukjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 100 gram spitskool, in stukjes
  • 1/2 rode peper, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1/2 aubergine, in stukjes
  • 100 gram boemboe voor pittige Java
  • 200 ml water
  • 1 theelepel maïzena
  • beetje koud water
  • 50 gram ijsbergsla, in stukjes
  • handje geraspte kaas
     

En zo maak je 't

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. 
  2. Bak de lege taco's 6 minuten in de oven. Laat ze daarna afkoelen. Door ze even te bakken krijg je lekker knapperige taco's. 
  3. Verhit wat olie of boter in een wok. Bak de kipfilet in een paar minuten gaar. Voeg dan de ui, spitskool, peper, paprika en aubergine toe en bak een paar minuten mee, tot de groente zacht en gaar is. 
  4. Roer de boemboe en 200 ml water door de groenten en kip, meng het er goed doorheen en roerbak tot alles goed heet is. 
  5. Meng de maïzena met een beetje koud water. Roer dit papje door de warme groenten en kip, zodat de saus wat dikker wordt. 
  6. Serveer de taco's met de kip & groenten, wat geraspte kaas en ijsbergsla. 

 
Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.