Nieuws

Gevulde tomaten met spinazie, gehakt & rijst

Gevulde tomaten! Lekker met rijst, verse spinazie, gehakt & cottage cheese. Ik maakte ze eigenlijk vooral omdat we deze week per ongeluk 2x zoveel tomaten hadden gekocht. Maar dat kwam dus uiteindelijk best goed uit, want dit smaakte heerlijk! :-)

Lees meer »

Chocolate chip koekjes met zuurdesem

Chocolade koekjes! Daar kun je er nóóit teveel van in huis hebben... :-) Bij ons thuis zijn het met stip de favoriete koekjes, welke variant ik ook maak. Deze chocolate chip koekjes bakte ik met zuurdesem - en nee, daar worden ze niet zuur van. Ze zijn zo lekker dat je er van door blijft eten!

Lees meer »

Battenberg cake

Eigenlijk zouden twee van de vier vierkantjes van deze Battenberg cake roze moeten zijn... maar hoewel het beslag mooi roze de oven in ging, kwam de cake er daarna gewoon weer geel uit! Ik heb 'm toch maar gewoon in elkaar gezet. Hij is zo immers net zo lekker :-)

Lees meer »

Karnemelk pannenkoeken

Het is vandaag Nationale Pannenkoekendag! Dus dan zit er niks anders op hè: dat wordt bakken. Ik maakte een lekker grote stapel karnemelk pannenkoeken. Wat staat er vandaag bij jullie op tafel?

Lees meer »

Mexicaanse gevulde paprika's

Lekker anders, deze kruidige Mexicaanse paprika's met gehakt, kidneybonen & cottage cheese! Het smaakte ons in elk geval prima, deze variatie op paprika's met rijst & kip.

Lees meer »

Lasagne met ham & spinazie

Joehoe! Onze jongens beginnen lasagne lekker te vinden. Ik ben zo blij! :-) Waarschijnlijk lusten jullie kinderen dat al láng, maar bij ons duurde het dus even. Ik moet er vooral veel kaas over doen, dat vinden ze het allerlekkerst. En dan doe ik er nog niet alle groenten door die we er voor onszelf wel doorheen doen. Ik moet het niet meteen overdrijven, hè? Voor onszelf dus dit keer wél met spinazie, en voor de jongens alleen met ham en saus. En kaas! :-)

Lees meer »

Frambozen melkcake

Een roze cake! Ik dacht, die willen de jongens natuurlijk niet opeten (want ja, hij is tenslotte roze). Maar nee hoor, hij is tot de laatste kruimel op gegaan! Ik maakte 'm met frambozen drinkyoghurt & dat geeft de cake een extra lekkere smaak.

Lees meer »

Vanille-chocolade cupcakes

De stofwolken zijn inmiddels weer opgetrokken... vanmiddag vierden we Hessel zijn kinderfeestje & tsjonge jonge, wat gaat er een orkaan door het huis met zo'n groep kinderen van 6 jaar oud! Haha je kunt me nu dus wel opvegen hoor... Maar ze vonden het geloof ik leuk (lekker simpel met een speurtocht, bingo & spekhappen) & dat is het belangrijkste. Ik had deze chocolade-vanille cupcakes met tweekleurige botercrème voor de kids gemaakt. Die gingen er wel in!

Lees meer »

Kip kerrie

Zijn jullie ook zo gek op kip kerrie, met ananas & rozijnen? Lekker mild van smaak en het staat heel snel op tafel. O, en je hebt er ook maar twee pannen voor nodig! Scheelt weer afwas. :-)

Lees meer »

Pannenkoeken

Ik ben nu wel klaar met de winter, hoor. Het is tijd voor de lente! Zon! Aardbeien! Groene blaadjes aan de bomen! De tuindeuren open! Haha, ik houd best wel van de winter - ik ben gek op schaatsen, en op sneeuw, en lekker gezellig kaarsjes aan in huis - maar op een gegeven moment is het ook wel weer mooi geweest. Dan wil ik in de zon kunnen zitten. Nú dus als het even kan. Hoe is dat met jullie?

Lees meer »

Warme grapefruit met havermout crumble

Grapefruits en ik... daar zit een verhaal aan vast! Toen ik een jaar of 4 was zag ik hele lekkere sinaasappels op tafel liggen, en daar wilde ik zó graag eentje van opeten! Maar het bleken grapefruits te zijn en die vond ik écht niet lekker. Mijn vader maakte hele mooie foto's van de zure gezichten die ik trok...! :-)

Lees meer »

Sodabrood met zongedroogde tomaten

Het mooie van een sodabrood is dat het niet hoeft te rijzen. Het kan meteen de oven in! Je hebt 'm in drie kwartier op tafel staan. Dit sodabrood heeft lekker veel smaak door de zongedroogde tomaten. Lekker met oude kaas, sla & tomaat er op.

Lees meer »

Bosvruchten melktaart

Altijd een spannend moment... als je de taart aansnijdt en eindelijk kunt zien of de laagjes zo zijn geworden als de bedoeling was! En bij deze bosvruchten melktaart zijn ze zó mooi gelukt. Ik ben er helemaal blij mee! :-)

Lees meer »

Pencees of rondo's

Hoe noemen jullie deze koeken gevuld met amandelspijs? Ik dacht altijd dat het pencees waren, maar ze worden ook wel rondo's genoemd. Ze zijn trouwens met beide namen net zo lekker; dat maakt natuurlijk helemaal niks uit. Alle koeken waren hier zomaar op!

Lees meer »