Karnemelk pannenkoeken

Gepubliceerd op 16 maart 2018 om 16:00

Het is vandaag Nationale Pannenkoekendag! Dus dan zit er niks anders op hè: dat wordt bakken. Ik maakte een lekker grote stapel karnemelk pannenkoeken. Wat staat er vandaag bij jullie op tafel?


Wij houden niet van karnemelk. Maar wel van deze karnemelk pannenkoeken! Misschien denk je dat ze door de karnemelk een beetje zuur smaken, maar dat is helemaal niet zo. Lekker met poedersuiker of vers fruit! 

Ook al drinken wij nooit karnemelk, we hebben het soms wel in huis. Je kunt er namelijk ook heerlijke dingen mee bakken! Niet alleen een stapel pannenkoeken, maar bijvoorbeeld ook deze karnemelkbroodcake met aardbeien of dit karnemelkbrood. Ook heel erg lekker. En dus koop ik af en toe toch een klein pak karnemelk!

De jongens eten het liefst pannenkoeken met poedersuiker of basterdsuiker. En ik stapel er vaak een lading vers fruit op. Op zoek naar meer inspiratie voor wat je op je pannenkoek kunt doen? Kijk dan even hier!

Karnemelkpannenkoeken237-2.jpg

Ingrediënten voor 12-14 pannenkoeken

  • 280 gram bloem
  • 1 1/4 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda of zuiveringszout
  • 1/4 theelepel zout
  • 600 ml karnemelk
  • 3 middelgrote eieren
  • 2 theelepels vanille-extract

 

En zo maak je ze

  1. Meng de bloem met de bakpoeder, zuiveringszout en zout. Voeg al roerend met een garde de karnemelk toe aan de bloem. 
  2. Doe daarna één voor één de eieren toe aan het beslag en mix goed door elkaar, totdat er geen klontjes meer in zitten. Mix daarna de vanille-extract er door.
  3. Verhit een beetje boter of olijfolie in een koekenpan. Doe wat beslag in de pan en bak de pannenkoek in een paar minuten goudbruin.


Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.