Ketjap-sesam noodles met garnalen

Gepubliceerd op 6 maart 2018 om 16:00

Lekker wokken! :-) Zo fijn hè, als alles gewoon in één pan past, vinden jullie ook niet? Ik maakte vandaag deze noodles schotel met garnalen & een zelfgemaakte ketjapsaus.


Helemaal in één pan maakte ik het trouwens niet, want ik kookte de noodles in een apart pannetje. Maar als je zo weinig mogelijk afwas wilt hebben, zou je dat op zich ook nog wel in dezelfde wok kunnen doen! :-) 

Ketjap-sesamnoodlesmetgarnalen2342-1.jpg

Ingrediënten voor 2 personen

  • 270 gram noodles
  • 250 gram garnalen uit de diepvries, ontdooid (zonder de harde 'kontjes')
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1/2 prei, in stukjes
  • 8 eetlepels ketjap manis
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 1 theelepel citroensap of witte wijnazijn
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 2 theelepels maïzena
  • sesamzaadjes
  • handje verse gesnipperde peterselie
  • kroepoek

 

En zo maak je het

  1. Kook de noodles in 5 minuten gaar. Giet ze daarna af. 
  2. Verhit wat olie of boter in een wok. Roerbak de garnalen 2-3 minuten. Doe daarna de groente er bij & roerbak een minuut of vijf mee. Roer daarna de noodles er door. 
  3. Roer in een kommetje de ketjap, sambal, citroensap en basterdsuiker door elkaar. Voeg dit toe aan de noodles en bak al omscheppend mee. 
  4. Roer de maïzena door 2 eetlepels koud water. Doe dit bij de noodles & saus in de wok en roerbak op laag vuur een paar minuten totdat de saus is ingedikt. 
  5. Strooi er wat sesamzaadjes en peterselie overheen & serveer met kroepoek.

Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.