Pannenkoeken

Gepubliceerd op 7 maart 2018 om 16:00

Ik ben nu wel klaar met de winter, hoor. Het is tijd voor de lente! Zon! Aardbeien! Groene blaadjes aan de bomen! De tuindeuren open! Haha, ik houd best wel van de winter - ik ben gek op schaatsen, en op sneeuw, en lekker gezellig kaarsjes aan in huis - maar op een gegeven moment is het ook wel weer mooi geweest. Dan wil ik in de zon kunnen zitten. Nú dus als het even kan. Hoe is dat met jullie?

Ik maak pannenkoeken echt nooit meer met een pakje pannenkoekmix. Een beetje bloem, zout, eieren & melk en je kunt altijd een flinke stapel lekkere pannenkoeken bakken. Zo simpel en veel goedkoper!

Het maakt niet uit wat voor soort meel je gebruikt: gewone tarwebloem, tarwemeel, speltmeel, een beetje roggemeel er door... het is allemaal lekker. En met de melk kun je trouwens ook variëren: in plaats van gewone melk kun je bijvoorbeeld ook amandelmelk, sojamelk of kokosmelk nemen.

Net als met de vulling en het beleg natuurlijk. Lekker gewoon naturel, of met rozijnen er door, met spek, kaas, & ui. Of mix spinazie door het beslag - lekker met wat honing & brie er op! Vanille-ijs is ook heerlijk op een pannenkoek, of verse aardbeien met een beetje poedersuiker of slagroom... ooh, ik kan gewoon nooit kiezen! 

Als je de verhoudingen voor pannenkoekbeslag trouwens in je hoofd hebt, kun je ook tijdens bijvoorbeeld je vakantie altijd pannenkoeken bakken. In Slowakije kwam ik in elk geval geen kant-en-klare pakketten voor pannenkoeken tegen. Gelukkig is zelf beslag maken zo simpel! 

Pannenkoekenbasisrecept2312-3.jpg

Ingrediënten voor 20 pannenkoeken

  • 500 gram bloem of tarwemeel
  • 2 theelepels zout
  • 1 liter halfvolle melk
  • 4 middelgrote eieren

En zo maak je ze

  1. Roer de bloem en zout door elkaar.
  2. Voeg al mixend met een garde de melk toe en roer goed door, totdat je een egaal beslag hebt. Mix daarna de eieren er door. 
  3. Verhit een beetje boter of olie in een koekenpan en bakken maar!


Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.