Gevulde tomaten met spinazie, gehakt & rijst

Gepubliceerd op 19 maart 2018 om 16:00

Gevulde tomaten! Lekker met rijst, verse spinazie, gehakt & cottage cheese. Ik maakte ze eigenlijk vooral omdat we deze week per ongeluk 2x zoveel tomaten hadden gekocht. Maar dat kwam dus uiteindelijk best goed uit, want dit smaakte heerlijk! :-)


En het was ook weer eens wat anders dan gevulde paprika's of courgettes (wat we erg graag eten). Wij aten deze tomaatjes met wat extra rijst er bij. Maar je kunt er bijvoorbeeld ook gebakken aardappels of aardappelpuree bij eten, en dan in plaats van rijst als vulling wat extra groente zoals champignons of extra spinazie in de tomaatjes doen. 

Gevuldetomatenmetgehaktrijstenspinazie14-1.jpg

Ingrediënten voor 2 personen

  • 8 middelgrote tomaten
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 80 gram gekruid gehakt
  • 65 gram rijst, gaar gekookt (= 25-30 gram ongekookte rijst)
  • 2 handjes verse spinazie
  • 8 eetlepels cottage cheese
  • peper, zout
  • paar takjes verse tijm

 

En zo maak je ze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  2. Snijd de bovenkanten van de tomaten er af. Hol de tomaten met een scherp mes en lepeltje uit. Zet ze in een ovenschaal. 
  3. Fruit de ui en knoflook 2-3 minuten op laag vuur. Voeg het gehakt toe en bak mee totdat het rul is. Meng daarna de gare rijst toe en de spinazie er door, en roerbak 1-2 minuutjes mee tot de spinazie is geslonken. Breng alles op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel het rijstmengsel over de de tomaten. Schep daarna op elke tomaat een lepel cottage cheese. Strooi er nog een beetje peper en zout over.
  5. Bak de tomaten 30 minuten in de oven. Haal ze daarna uit de oven en maak elke tomaat af met een klein takje verse tijm. 

 
Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.