Romige pastaschotel met kip & broccoli

Gepubliceerd op 20 maart 2018 om 16:00

Goedgekeurd door 2 van de 3 jongens, deze romige pastaschotel met kip & broccoli. We boeken vooruitgang hier thuis, haha! :-) Onze middelste is een hele kritische eter, dus dat hij het de eerste keer nog niet lekker vond was te verwachten. Dat duurt altijd even!


Ik maakte deze ovenschotel bewust vrij mild, zodat de jongens 'm lekker zouden vinden. Kip, broccoli, pasta en kaas lusten ze alle drie, dus ik deed er nog een romige saus bij en dat was alles. Heel simpel dus, maar wel erg lekker én kidsproof. En dat laatste, daar word ik sowieso erg blij van! :-) 

Romigepastaschotelmetkipenbroccoli102-1.jpg

Ingrediënten voor 2 personen

  • 175 gram broccoli
  • 200 gram pasta (ik gebruikte maccheroni - dat zijn wat grotere macaroni buisjes - maar een andere pastasoort kan ook. Ik zou niet al te grote pasta nemen). 
  • 130 gram kipfilet, in blokjes
  • kipkruiden
  • 100 gram kookroom light
  • 40 gram pittige geraspte kaas + extra om over de ovenschotel te strooien
  • peper, zout

 

En zo maak je 't

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  2. Kook de pasta en de broccoli beetgaar en giet daarna af.
  3. Kruid de kipfilet met kipkruiden en bak de kip in een koekenpan gaar.
  4. Meng in een kom de pasta, broccoli, kip, kookroom en 40 gram geraspte kaas door elkaar. Breng het op smaak met wat peper en zout. Schep alles in een ovenschaal.
  5. Strooi een flinke lading geraspte kaas over de ovenschotel heen. Zorg dat de pasta zo goed mogelijk is bedekt.
  6. Bak de schotel in 30 minuten gaar in de oven. 

 
Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.