Home » Nieuws

Nieuws

Gezonde frietjes

Als ik deze friet op tafel zet, is het in no time weg! Onze jongens zijn gek op deze gezonde frietjes. Zo kunnen ze tóch elke dag patat eten :-)

Lees meer »

Kidsproof lunchwraps

"Dit is echt vét lekker man!" aldus onze jongste zoon van drie. Ik was aan het experimenteren met kidsproof lunchgerechten & hij mocht testen. Missie geslaagd dus: deze wraps gingen tot de laatste kruimel op!

Lees meer »

Fruitpauw

Ziet deze fruitpauw er niet mooi uit? Die wil je toch meteen opeten! Ideaal voor kinderen die anders geen fruit willen opeten. Of voor als je kind ziek is - dan krijg je in elk geval gegarandeerd een lach!

Lees meer »

Frambozen plaattaart

Deze taart is spontaan ontstaan, zonder dat ik van plan was om 'm te maken. Ik had taartdeeg over & er stond nog een pot frambozenjam in de kast: en dus maakte ik daar een frambozen plaattaart van. En eigenlijk was dit de lekkerste taart :-)

Lees meer »

Babi ketjap

Babi ketjap zoals je die bij de chinees haalt: om dat net zo thuis te maken is me nog niet gelukt. Maar deze babi ketjap is ook erg lekker!

Lees meer »

Perentaart

Alleen al bij het zien van de foto's van deze perentaart krijg ik zin in een stukje. Ik kan 'm bijna ruiken! Hmmm.

Lees meer »

Bosvruchten kruimeltaart

Een kruimeltaart met bosvruchten: die wilde ik al tijden maken. Ik weet niet waarom, het leek me gewoon erg lekker. Ik bedacht er dus een recept voor en afgelopen weekend maakte ik 'm. En hij was inderdaad lekker!

Lees meer »

Traktatie met zure mat & banaantje

Afgelopen vrijdag was onze middelste zoon jarig & dus moest er getrakteerd worden! Vorig jaar had ik veel werk van een gezonde traktatie gemaakt... en daar was hij totaal niet blij mee. Dit jaar dus (tot zijn grote vreugde) een simpele traktatie met zure matten & banaantjes.

Lees meer »

Ideeën voor snoeptraktaties

Gezonde traktaties: heel verantwoord natuurlijk, maar onze kinderen willen er liever niet op trakteren. IJsjes staan met stip op 1. En anders iets met snoep. Op internet kwam ik veel leuke ideeën tegen voor snoeptraktaties, die toch niet ál te groot zijn. Ik zette er een paar op een rij!

Lees meer »

Pittig rijstpannetje met kip

Tijd voor een ovenschotel met rijst! Vandaag een pittig rijstpannetje met kip. Die hoeft trouwens niet persé in de oven, maar omdat ik 'm een dag van tevoren al klaarmaakte heb ik er ovenschotel van gemaakt.

Lees meer »

Ideeën voor gezonde traktaties

Hoera, de kinderen zijn jarig! Maar waar moeten ze dit jaar nu weer op trakteren? Ook wij staan elk jaar weer voor die grote vraag. Moet het iets gezonds zijn? Of toch iets met snoep? Ik zocht een aantal ideeën voor gezonde traktaties voor jullie op!

Lees meer »

M&M cookie taart

De verjaardagentijd is weer aangebroken in huize Balt! Vier jarigen in de komende vier maanden. En dus eindelijk weer de gelegenheid om nieuwe taarten te bakken! En ik hoef niet toe te lichten dat ik dat leuk vind, toch? Als eerste de taart die de jarige van juni bestelde: een M&M cookie taart.

Lees meer »