Nieuws

Kanjer bloemen

Ik doe het ze niet na: een jaar lang een klas met 25 kinderen runnen. De juffen op de school van onze jongens hebben dus zeker wel een bedankje verdiend na een lang jaar werken! Dit jaar maakte ik deze kanjer bloemen.

Lees meer »

Smoothie appel peer banaan

Dé manier om je kinderen groente te laten eten: stop het in een smoothie! In deze smoothie met appel, peer & banaan zit ook spinazie verstopt. Een rietje er in & drinken maar!

Lees meer »

Pizza tosti

Wat voor tosti maak jij meestal klaar? Eentje met ham & kaas? Doe dan eens gek en maak een pizza tosti klaar!

Lees meer »

Gezonde frietjes

Als ik deze friet op tafel zet, is het in no time weg! Onze jongens zijn gek op deze gezonde frietjes. Zo kunnen ze tóch elke dag patat eten :-)

Lees meer »

Kidsproof lunchwraps

"Dit is echt vét lekker man!" aldus onze jongste zoon van drie. Ik was aan het experimenteren met kidsproof lunchgerechten & hij mocht testen. Missie geslaagd dus: deze wraps gingen tot de laatste kruimel op!

Lees meer »

Fruitpauw

Ziet deze fruitpauw er niet mooi uit? Die wil je toch meteen opeten! Ideaal voor kinderen die anders geen fruit willen opeten. Of voor als je kind ziek is - dan krijg je in elk geval gegarandeerd een lach!

Lees meer »

Frambozen plaattaart

Deze taart is spontaan ontstaan, zonder dat ik van plan was om 'm te maken. Ik had taartdeeg over & er stond nog een pot frambozenjam in de kast: en dus maakte ik daar een frambozen plaattaart van. En eigenlijk was dit de lekkerste taart :-)

Lees meer »

Babi ketjap

Babi ketjap zoals je die bij de chinees haalt: om dat net zo thuis te maken is me nog niet gelukt. Maar deze babi ketjap is ook erg lekker!

Lees meer »

Perentaart

Alleen al bij het zien van de foto's van deze perentaart krijg ik zin in een stukje. Ik kan 'm bijna ruiken! Hmmm.

Lees meer »

Bosvruchten kruimeltaart

Een kruimeltaart met bosvruchten: die wilde ik al tijden maken. Ik weet niet waarom, het leek me gewoon erg lekker. Ik bedacht er dus een recept voor en afgelopen weekend maakte ik 'm. En hij was inderdaad lekker!

Lees meer »

Traktatie met zure mat & banaantje

Afgelopen vrijdag was onze middelste zoon jarig & dus moest er getrakteerd worden! Vorig jaar had ik veel werk van een gezonde traktatie gemaakt... en daar was hij totaal niet blij mee. Dit jaar dus (tot zijn grote vreugde) een simpele traktatie met zure matten & banaantjes.

Lees meer »

Ideeën voor snoeptraktaties

Gezonde traktaties: heel verantwoord natuurlijk, maar onze kinderen willen er liever niet op trakteren. IJsjes staan met stip op 1. En anders iets met snoep. Op internet kwam ik veel leuke ideeën tegen voor snoeptraktaties, die toch niet ál te groot zijn. Ik zette er een paar op een rij!

Lees meer »

Pittig rijstpannetje met kip

Tijd voor een ovenschotel met rijst! Vandaag een pittig rijstpannetje met kip. Die hoeft trouwens niet persé in de oven, maar omdat ik 'm een dag van tevoren al klaarmaakte heb ik er ovenschotel van gemaakt.

Lees meer »