Traktatie met zure mat & banaantje

Gepubliceerd op 15 juni 2015 om 22:14

Afgelopen vrijdag was onze middelste zoon jarig & dus moest er getrakteerd worden! Vorig jaar had ik veel werk van een gezonde traktatie gemaakt... en daar was hij totaal niet blij mee. Dit jaar dus (tot zijn grote vreugde) een simpele traktatie met zure matten & banaantjes.

Een jaar geleden ben ik hard aan het werk geweest met stukjes kaas en komkommer in de vorm van een sterretje, mini-knakworstjes, rijstwafeltjes en dat soort gezonde dingen. Een heel gedoe (vooral die komkommer- en kaassterretjes) en ik kon het ook nog eens pas 's ochtends vroeg afmaken. Want ja, als je dat een dag van tevoren al klaar maakt is het de dag er op niet echt lekker meer, hè...


Maar goed, het viel dus niet eens in de smaak. Want meneer lustte de kaas niet (alleen als 'ie in plakjes op zijn brood zit), en de knakworst ook niet (thuis eet hij ze binnen een paar seconden op) en ga zo maar door. Nou ja, dan doe je dat niet nog een keer...! 

Dit jaar dus zure matten met banaantjes. Hij he-le-maal tevreden. En ik snel klaar. Win-winsituatie, toch? Voor de meesters en juffen deed ik er een mueslireep bij. Kunnen ze mooi in hun laatje leggen & nog even bewaren voor later. 

Volgende keer weer een traktatie met wat meer moeite. Of misschien ook wel niet :-)

Het 'recept' vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.