Nieuws

Mongools rundvlees

Mongools rundvlees is een Chinees gerecht met gemarineerd rundvlees. Het heeft echt een eigen smaak; lekker bij wat rijst. Ik maakte 't met sukadelappen.

Lees meer »

Zuurkoolcrumble

Dit is zuurkool 2.0: niet in een gewone stamppot met rookworst, maar met een lekkere appel-crumblelaag met walnoten. Alsof je een taartje als avondeten eet!

Lees meer »

Vetvrije appelcake

Dit is een perfect taartje voor wie wel graag iets lekkers wil bakken, maar geen vet stuk taart wil eten. In deze appelcake zit namelijk helemaal geen boter!

Lees meer »

Aardbeien zandtaartjes

Een taartje met verse aardbeien er op ziet er altijd zo aanlokkelijk uit (vind ik dan). Deze aardbeien zandtaartjes zijn fris, niet te zoet en hebben een heerlijk zanderige bodem. Een echt zomertaartje!

Lees meer »

Basisrecept: zand taartbodem

Met dit basisrecept voor een zand taartbodem kun je eindeloos variëren. Vul 'm met room en zomerfruit, karamel met appels en noten, of slagroom en chocolade... eigenlijk alles kan er wel op!

Lees meer »

Kerrie-preischotel

Prei en kerrie is altijd een goede combinatie. Doe er wat banaan, rozijntjes, gehakt en aardappels bij en je hebt een heerlijke prei-kerrieschotel.

Lees meer »

Kipnuggets

Onze jongens zijn gek op kipnuggets. Meestal haal ik een pak diepvries kipnuggets uit de supermarkt (wel zo gemakkelijk), maar wist je dat je ze ook heel eenvoudig zelf kunt maken?

Lees meer »

Nachos ovenschotel

Chips als avondeten: daarvoor krijg ik mijn mannen wel aan tafel! "Kunnen we dit ook vaker eten?" Oké, note-to-self: nachos ovenschotel op de gaan-we-vaker-eten-lijst zetten (check!).

Lees meer »

Kwarkkruimelcake

De kruimels op een kruimelvlaai of appelkruimeltaart zijn het lekkerste onderdeel van de taart. Toch? Op deze kwarkkruimelcake maakte ik dus een lekker dikke laag kruimels. Yum!

Lees meer »

Koken & bakken met de skottelbraai

Zullen we, terwijl het buiten hondenweer is en het al lang niet meer zomer lijkt, nog weer even terug naar de vakantiesfeer? :-) Wij hadden dit jaar voor het eerst een skottelbraai mee & daar kun je echt heel erg veel mee. Hier lees je een paar ideeën op een rij!

Lees meer »

Mosterdsoep

Soms duurt het even voordat een gerecht helemaal naar mijn zin is. Ik had al vaker mosterdsoep gemaakt, maar elke keer was 't 'm toch nét niet. Tot nu dan: deze mosterdsoep vonden wij erg lekker. Die houden we er dus in!

Lees meer »