Sodabrood met zongedroogde tomaatjes

Gepubliceerd op 15 september 2015 om 21:45

Het mooie van een sodabrood is dat het niet hoeft te rijzen. Het kan meteen de oven in! Dit brood krijgt extra smaak door de zongedroogde tomaatjes.

In sodabrood zit geen gist; In plaats daarvan gebruik je baking soda (vandaar dus ook de naam), dat er voor zorgt dat het brood tijdens het bakken gaat rijzen. Het deeg hoeft daardoor niet een paar uur op kamertemperatuur te rijzen. Alles wat je hoeft te doen is alle ingrediënten door elkaar te mixen en het brood een half uur in de oven schuiven. Zomaar klaar!

Om een lekkere smaak aan het brood te geven deed ik er zongedroogde tomaatjes door. Dat kun je, voor een neutraler brood, ook gewoon weg laten. Maar je kunt ook andere ingrediënten er door heen doen: geraspte kaas, uitjes of olijven bijvoorbeeld. 

Het recept vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.