Courgetterolletjes met pasta & kip

Gepubliceerd op 6 september 2015 om 21:14

Een soort lasagne maar dan in een totaal andere vorm. Ik vond courgetterolletjes er zo leuk uit zien, dat móest ik een keer maken. Ik deed er pasta, kip & champignons in.

Het was een heel gepruts trouwens, want ik deed het eerst helemaal niet handig: ik sneed de courgettes met een groot mes. Dat ging op zich heel erg goed, tot ik tot de ontdekking kwam dat de plakken te dik waren om op te rollen en doormidden braken. :-( Daarna ben ik dus maar verder gegaan met een kaasschaaf en dat ging véél beter. Dat wilde in elk geval rollen!

Toen ik dat eenmaal had ontdekt was het niet zo ingewikkeld meer. Rolletjes in de schaal, vulling er in, saus & kaas er over en in de oven. En het was erg lekker! Vooral door de vulling.

Grote puzzel was overigens wel hoe je dit nou eet. Want als je het in je bord legt, wordt het meteen een grote geitenbende... :-) Net zoiets als een tompouce netjes opeten (dat lukt ook nooit!). Het ziet er dus vooral leuk uit wanneer je het uit de oven haalt. Ik zou 't in leuke éénpersoons ovenschaaltjes maken & serveren. Dan heb je iets heel moois op tafel getoverd en kun je het daarna aan iedereen zelf overlaten om het netjes op te eten, haha!

Het recept vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.