Koken & bakken met de skottelbraai

Gepubliceerd op 6 september 2015 om 14:17

Zullen we, terwijl het buiten hondenweer is en het al lang niet meer zomer lijkt, nog weer even terug naar de vakantiesfeer? :-) Wij hadden dit jaar voor het eerst een skottelbraai mee & daar kun je echt heel erg veel mee. Hier lees je een paar ideeën op een rij!

In de afgelopen jaren zag ik op de camping heel vaak mensen die een skottelbraai mee hadden. En eerlijk gezegd vond ik dat nogal overdreven: wat een enorm groot ding om mee te nemen, en wat is er mis met een gewone koekenpan of wok?

Maar vorig jaar, ná onze vakantie, kochten wij er toch eentje. Niet om mee te nemen naar de camping, maar om op te barbecueën. We hadden een kooltjes barbecue en dat vonden we zoveel gedoe en niet zo veilig met kleine kinderen er om heen. Dus kozen we voor een skottelbraai: die staat hoger en kan op gas. Geen geknoei meer met kooltjes, dus. 

Als barbecue beviel de skottelbraai in elk geval prima. En dit jaar besloten we 'm ook mee te nemen op vakantie. Nooit gedacht dat dat zo goed zou bevallen! Ik zit hier nou wel een beetje reclame te maken, hè :-) Maar echt, ik ben er heel blij mee! We hebben er een inlegvel bij waarop je bakt en dat is ideaal: je hebt namelijk helemaal geen boter of olie meer nodig. Daar wilde ik eerst niet aan, maar het werkt echt. Vlees & aardappeltjes en alles werd mooi goudbruin zónder boter. 

Als we geen kritische kinderen bij ons hadden die lang niet alles lusten zou ik geloof ik al het eten op de skottelbraai maken. Nou ja, afgezien van de koffie & thee dan.

Lees hier wat je allemaal kunt maken op een skottelbraai.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.