Nieuws

Stokbrood bakken boven het kampvuur

Dit is écht vakantie: stokbroodjes bakken boven het kampvuur. Je hebt er een beetje geduld voor nodig, het is super gezellig om te doen met kinderen en je bakt heerlijk warme & knapperige broodjes!

Lees meer »

Zonnatura-spaar-ze-allemaal

Herinneren jullie je nog dat aardbeitaartje met een Zonnatura roasties bodem? Ik werd door Zonnatura benaderd met de vraag of ze mijn recept & foto mochten gebruiken. Tuurlijk. En als dank kreeg ik dit pakketje toegestuurd. Leuk, hè? Ik denk dat ik inmiddels wel een spaar-ze-allemaal van Zonnatura kan beginnen, de kast staat er vol mee!

Lees meer »

Chlieb (Slowaaks brood)

We hebben tijdens onze vakantie geen dag hetzelfde brood gegeten: zo'n beetje elk brood dat we in Slowakije konden vinden hebben we getest! Heerlijk witbrood met olijven, stokbrood met witte bonen, rožok, mazanec, tlačený koláč... sommige broodjes waren erg lekker, andere vonden we maar zo-zo.

Lees meer »

Aardappelroerbak met rode biet

Rode biet in een roerbakschotel: zo heb ik 't nog nooit gegeten, jullie wel? In de moestuin van de camping oogstte ik een mega-biet & ik besloot die te gebruiken voor een aardappelroerbak. Lekker!

Lees meer »

Vakantie in Slowakije

Inmiddels zijn we al weer een week terug van onze vakantie in Slowakije. Wat hebben wij daar genoten! Slowakije is een prachtig land met amper toeristen, heel veel natuur & heerlijk (goedkoop!) eten.

Lees meer »

Vanille yoghurt taart

Ook met yoghurt maak je in een paar minuten een lekkere taart, zonder dat je een oven nodig hebt! Deze taart maakte ik met magere vanille yoghurt en & koekjes met suiker en kokos voor de bodem.

Lees meer »

Maïs busbrood

Vinden jullie maïsbrood ook zo lekker? Wij eten het in elk geval heel graag. Met regelmaat kopen we een maïsbrood, maar zelf bakken is niet zo ingewikkeld. Dit maïsbrood stond - inclusief 2 uur rijzen en een half uur bakken - na ongeveer drie uur op tafel.

Lees meer »

Cornbread (zoet maïsbrood)

Hebben jullie wel eens cornbread gegeten? Dit zoete maïsbrood wordt in Amerika als bijgerecht gegeten, maar ik zou 't eerder als cake bij de koffie en thee serveren. Het smaakt heerlijk zoet en kruimig en is heel eenvoudig te maken!

Lees meer »

Chocolade babka

Dit is een chocolade babka! Een brood dat al heel lang op mijn te-bakken-lijstje stond. Nu maakte ik 'm eindelijk en ik kan je één dingen vertellen: hij is zó lekker, dat ik 'm beslist nog veel vaker ga maken!

Lees meer »

Rijstschotel met tomaat & camembert

Je hebt van die recepten die je maar één keer maakt & gerechten die keer op keer op tafel staan. Deze rijstschotel met tomaat & camembert is eentje van de laatste categorie. Als je dit nog nooit hebt gegeten moet je 't zeker eens maken!

Lees meer »

Kokosmakronen

Deze koekjes vind je ook lekker als je eigenlijk niet zo van kokos houdt (zoals ik). Verse kokosmakronen smaken veel beter dan die uit de winkel! En wist je dat je er maar drie ingrediënten voor nodig hebt?

Lees meer »

Tip: boter snel zacht maken

Voor heel veel recepten heb je (room)boter op kamertemperatuur nodig. Als ik er aan denk haal ik de boter op tijd uit de koelkast, maar soms vergeet ik dat ook wel eens... Met deze 5 tips heb je snel de boter op kamertemperatuur!

Lees meer »