Kokosmakronen

Gepubliceerd op 20 augustus 2016 om 17:00

Deze koekjes vind je ook lekker als je eigenlijk niet zo van kokos houdt (zoals ik). Verse kokosmakronen smaken veel beter dan die uit de winkel! En wist je dat je er maar drie ingrediënten voor nodig hebt?


Ik heb echt al in geen tijden kokosmakronen gegeten. Dat is op zich ook helemaal niet zo gek, want ik houd dus niet van kokos. Maar de mannen hier vinden het wel lekker, ik had nog kokos liggen én ik wil alles eens gemaakt hebben: dus ik besloot om kokosmakronen te maken. En weet je? Ik vind ze zelf eigenlijk ook wel erg lekker! :-)

Kokosmakronen36-1.jpg

Ingrediënten voor 10 koekjes

  • 1 eiwit van een middelgroot ei
  • 50 gram kristalsuiker
  • 60 gram geraspte kokos


En zo maak je ze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Klop het eiwit luchtig en stijf. Voeg tijdens het kloppen beetje bij beetje de suiker toe. Klop totdat je een stevig, glanzend mengsel hebt waarvan de pieken rechtop blijven staan.
  3. Spatel de kokos er door heen.
  4. Draai met je handen 10 balletjes van het kokosmengsel. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Bak de makronen 20 minuten in de oven. Draai ze daarna om en bak ze (op de kop liggend) nog 2-3 minuten.
  6. Laat de makronen afkoelen op een rooster. Of eet ze gewoon meteen op :-)

 
Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.