Chlieb (Slowaaks brood)

Gepubliceerd op 31 augustus 2016 om 17:00

We hebben tijdens onze vakantie geen dag hetzelfde brood gegeten: zo'n beetje elk brood dat we in Slowakije konden vinden hebben we getest! Heerlijk witbrood met olijven, stokbrood met witte bonen, rožok, mazanec, tlačený koláč... sommige broodjes waren erg lekker, andere vonden we maar zo-zo.


Brood in Slowakije ligt eigenlijk altijd ongesneden in de winkel: in elke supermarkt staan broodsnijmachines waarmee je zelf je brood kunt snijden, als je dat wilt (dat vonden de jongens erg leuk om te zien!). De broden liggen ook niet in zakken klaar: je verpakt ze zelf in papieren of plastic zakken. Heel anders dan in Nederland, dus! Er waren wel wat voorverpakte en gesneden broden trouwens, maar dat waren er nooit veel en ze lagen ook aardig verstopt. Die broden waren ook een stuk duurder. 

ChliebSlowakije-1.jpg


In de dorpjes en steden waar wij zijn geweest zijn we jammer genoeg geen echte bakkerij tegen gekomen - daar had ik gráág even een kijkje genomen. Maar alle supermarkten hebben een behoorlijke volwaardige broodafdelingen, waar ik me heerlijk heb uitgeleefd. Als echte broodliefhebber vond ik dit stiekem het allerleukste van het eten tijdens de vakantie: al die nieuwe broden testen! :-)

Hier
 laat ik zien wat we allemaal kochten & hoe het smaakte. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.