Nieuws

Gezonde chocolademousse

Chocolademousse: volgens mijn man het allerbeste toetje dat er is. Maar het is natuurlijk niet een nagerecht dat heel erg verantwoord is... En dus maakte ik deze gezonde variant: met banaan, dadels & avocado.

Lees meer »

Roomkaas tulband cake

Omdat 'ie zo lekker is! En we het huis vol visite hadden. En ik roomkaas over had. Genoeg redenen dus om maar weer eens deze vanille tulband cake met roomkaas te bakken :-)

Lees meer »

Brosse theekoekjes

Ik zou eigenlijk spritsen maken... maar bij het spuiten van de eerste sprits begaf mijn spuitzak het! En dus heb ik met het deeg maar gewoon deze lekkere ronde brosse theekoekjes gebakken.

Lees meer »

Roggebrood

Dit roggebrood maakte ik voor 100% met roggemeel. Een lekker stevig & donker brood, vol van smaak.

Lees meer »

Gezonde kruidcake

De kruidcake van mijn moeder, die is zo lekker! Vorige week kreeg ik er weer een stukje van & dat smaakte zo goed dat ik er zelf ook meteen eentje wilde maken. Ik bakte een 'gezonde', zonder boter en kristalsuiker.

Lees meer »

Frietjes opwarmen

Frietjes opwarmen: ja of nee, wat vinden jullie? Ik had 't nog nooit gedaan (om de simpele reden dat we bijna nooit patat overhouden). Dit weekend hadden we wél een restje en dus besloot ik het te testen.

Lees meer »

Pepernotencake

PEPERNOTENCAKE! Daar is het nu echt de tijd voor. En zelfs als Sinterklaas helemaal niet in aantocht is kun je deze cake prima op tafel zetten. Lekker met zacht geworden pepernootjes & speculaaskruiden er door.

Lees meer »

Pindakaaskoekjes met banaan

Herfstvakantie is voor KOEKJES BAKKEN! Dit keer dook ik samen met onze jongste de keuken in: hij koos voor pindakaas koekjes. En omdat de eieren op waren, verving ik die door een banaan. Lekker!

Lees meer »

Een eigen domeinnaam!

Whoehoe! Ik heb een nieuwe stap gezet: een EIGEN DOMEINNAAM! Geen gratis website meer met een gekke URL, maar gewoon mijn eigen site: www.hetkeukentjevansyts.nl. Beetje spannend maar ook zo leuk!

Lees meer »

Onze moestuin: aardappelplantjes

De meeste plantjes in onze moestuin doen het inmiddels niet meer, maar twee zijn vol ijver aan het groeien: onze aardappelplanten! Een project van onze oudste, die eigenlijk alles wel in de grond wil stoppen om te zien wat er uit groeit. En deze doen het dus héél erg goed! Wat denken jullie, moeten ze bij vorst ook naar binnen?

Lees meer »

Geroosterde bonen

Dit is een gezonde snack die anders-dan-anders is: gekruide & geroosterde bonen. Een beetje knapperig en lekker spicy door alle kruiden.

Lees meer »

Appel-notentaart met amandelroom

Dit is één van mijn favoriete taarten: een donkere appel-notenkruimeltaart met niet alleen appels, rozijnen & noten als vulling, maar ook een amandelroomlaag. Zóóóó lekker!

Lees meer »