Slagroom stevig kloppen
"Hoe maak je stevige slagroom?" Die vraag kreeg ik vorige week. Dat is op zich helemaal niet zo moeilijk. Zó doe ik dat!
28 okt. 2016 17:00
"Hoe maak je stevige slagroom?" Die vraag kreeg ik vorige week. Dat is op zich helemaal niet zo moeilijk. Zó doe ik dat!
27 okt. 2016 17:00
Ik zou eigenlijk spritsen maken... maar bij het spuiten van de eerste sprits begaf mijn spuitzak het! En dus heb ik met het deeg maar gewoon deze lekkere ronde brosse theekoekjes gebakken.
26 okt. 2016 17:00
Dit roggebrood maakte ik voor 100% met roggemeel. Een lekker stevig & donker brood, vol van smaak.
25 okt. 2016 17:00
De kruidcake van mijn moeder, die is zo lekker! Vorige week kreeg ik er weer een stukje van & dat smaakte zo goed dat ik er zelf ook meteen eentje wilde maken. Ik bakte een 'gezonde', zonder boter en kristalsuiker.
24 okt. 2016 17:00
Frietjes opwarmen: ja of nee, wat vinden jullie? Ik had 't nog nooit gedaan (om de simpele reden dat we bijna nooit patat overhouden). Dit weekend hadden we wél een restje en dus besloot ik het te testen.
23 okt. 2016 17:00
PEPERNOTENCAKE! Daar is het nu echt de tijd voor. En zelfs als Sinterklaas helemaal niet in aantocht is kun je deze cake prima op tafel zetten. Lekker met zacht geworden pepernootjes & speculaaskruiden er door.
22 okt. 2016 17:00
Herfstvakantie is voor KOEKJES BAKKEN! Dit keer dook ik samen met onze jongste de keuken in: hij koos voor pindakaas koekjes. En omdat de eieren op waren, verving ik die door een banaan. Lekker!
21 okt. 2016 17:00
Whoehoe! Ik heb een nieuwe stap gezet: een EIGEN DOMEINNAAM! Geen gratis website meer met een gekke URL, maar gewoon mijn eigen site: www.hetkeukentjevansyts.nl. Beetje spannend maar ook zo leuk!
20 okt. 2016 17:00
"Ik weet niet wat er allemaal in zit, maar deze mag je wel vaker maken!", zei hij. Kortom, ze waren lekker, deze zoetzure boekweitwraps met appel & gehakt.
19 okt. 2016 17:00
De meeste plantjes in onze moestuin doen het inmiddels niet meer, maar twee zijn vol ijver aan het groeien: onze aardappelplanten! Een project van onze oudste, die eigenlijk alles wel in de grond wil stoppen om te zien wat er uit groeit. En deze doen het dus héél erg goed! Wat denken jullie, moeten ze bij vorst ook naar binnen?
18 okt. 2016 17:00
Ik vind de naam al leuk: "pompernikkel"! Het is een zwart of donkerbruin Duits roggebrood met een bitterzoete smaak. Lekker met zoete keukenstroop er op.
17 okt. 2016 17:00
Dit moeten jullie écht even ruiken. Er hangt zo'n heerlijke geur in de keuken, als deze appel havermout crumble in de oven staat!
16 okt. 2016 17:00
Hebben jullie dit al eens gegeten? Frieten van zoete aardappel, in de oven gebakken. Lekker én een stuk gezonder dan patatjes uit de frituurpan!
15 okt. 2016 17:00
Dit is een gezonde snack die anders-dan-anders is: gekruide & geroosterde bonen. Een beetje knapperig en lekker spicy door alle kruiden.
13 okt. 2016 17:00
Dit is één van mijn favoriete taarten: een donkere appel-notenkruimeltaart met niet alleen appels, rozijnen & noten als vulling, maar ook een amandelroomlaag. Zóóóó lekker!
12 okt. 2016 17:00
Dit is weer eens wat anders dan stamppot zuurkool: ik rolde de zuurkool in plakken ham & schoof die samen met aardappels & geraspte kaas in de oven. Lekker met wat fruit en rozijnen er door heen!
11 okt. 2016 17:00
Super simpel & zo lekker, deze bulgur met pestogroenten & gehakt. Je hebt het in een paar minuten op tafel staan!
10 okt. 2016 17:00
Onze jongens zijn gek op appelmoes. Ik zelf trouwens ook :-) Onmisbaar bij bruine bonen & gekookte aardappels bij ons thuis! Deze moes maakte ik zelf met appeltjes & een beetje zoete honing.