Onze moestuin: aardappelplantjes

Gepubliceerd op 19 oktober 2016 om 17:00

De meeste plantjes in onze moestuin doen het inmiddels niet meer, maar twee zijn vol ijver aan het groeien: onze aardappelplanten! Een project van onze oudste, die eigenlijk alles wel in de grond wil stoppen om te zien wat er uit groeit. En deze doen het dus héél erg goed! Wat denken jullie, moeten ze bij vorst ook naar binnen?


Mooi zijn ze, hè? Ze komen gewoon uit twee minikrieltjes die we in een lege tuinpot hebben gestopt. Ik had niet verwacht dat er zulke mooie planten uit zouden groeien. Ik ben erg benieuwd of ze ook echt aardappels gaan opleveren - als ze de winter overleven, tenminste! 

Aardappelplant11-1.jpg

Leendert Jan wil vanalles in de modder stoppen. Tomaten (niet dat hij die lust, maar daar gaat het niet om), wortels, komkommers, zelfs gekleurde hagelslag moest in een tuinpot. Dat laatste heeft overigens nog geen nieuwe pakken hagelslag opgeleverd :-)

Aardappelplant2-2.jpg

Verder groeit er niet zoveel meer in de tuin: er zijn nog een paar verdwaalde tomaatjes, frambozen en aardbeien en dan houdt het wel heel hard op. De aubergines waren een paar weken geleden nog aan het bloeien, maar die had ik echt te laat geplant - nu het kouder wordt geven ze de strijd heel hard op.

Wat het nog wél goed doet is de gemberplant! Kijk eens hoe hoog hij al is? Leuk, hè! Ik heb nog geen idee wat het moet gaan opleveren, maar dat 'ie zo groeit is alleen al leuk. 

Gemberplantokt20163.jpg

Groeit er in jullie moestuintjes nog iets?

xx Syts

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.