Croissants, kaasvlinders & Deense krakelingen

Gepubliceerd op 30 oktober 2016 om 17:00

Dit is weer eens andere koek (of deeg, moet ik zeggen): zelf bladerdeeg maken! Da's nog een heel project hoor. Samen met Mannin bakte ik croissantjes, kaasvlinders & Deense krakelingen.


Zelf bladerdeeg maken stond al heel lang op mijn to-do-lijstje, maar ik was er nog niet eerder aan begonnen. Die wens had ik ook aan Mannin van Baksels.net voorgelegd, en dus ging zij er mee aan de slag. En gister gingen we dus samen aan het bakken: zij had intussen de nodige ervaring opgedaan, en kon dat heel mooi uitleggen.

Zoals ik al zei is bladerdeeg maken nogal een heel project: deeg maken, boter uitrollen, laagjes deeg & boter maken, vouwen, koelen, uitrollen, vouwen, koelen, uitrollen, vouwen, koelen, snijden, koelen, eeeeh, waar waren we nou ook al weer gebleven?

Maar het resultaat mag er zijn, vind ik zelf (helemaal aangezien het voor mij de eerste keer was): een stapel croissantjes, kaasvlinders (ooh, vooral die kaasvlinders!) en Deense krakelingen. Je weet wel, dat zijn van die luxe bladerdeegbroodjes met banketbakkersroom en vruchtjes er op. Die vruchtjes hebben we er niet op gedaan dit keer, maar die kun je er vast wel bij bedenken. Eet smakelijk!

Bladerdeegworkshop29-10-20161.jpg

Bladerdeegworkshop29-10-20163.jpg

Bladerdeegworkshop29-10-20165.jpg

Bladerdeegworkshop29-10-20164.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.