Frietjes opwarmen

Gepubliceerd op 24 oktober 2016 om 17:00

Frietjes opwarmen: ja of nee, wat vinden jullie? Ik had 't nog nooit gedaan (om de simpele reden dat we bijna nooit patat overhouden). Dit weekend hadden we wél een restje en dus besloot ik het te testen.


Een snelle zoektocht op Google leverde twee opties op: de frietjes kort bakken in de oven, of met olie in een koekenpan opbakken. Omdat friet zelf al vet genoeg is, wilde ik er niet nóg meer vet aan toevoegen. Optie twee viel dus af & ik koos voor de oven. Lekker makkelijk, ook: minder gedoe dan opbakken.

En het resultaat? Nou, dat viel me niet tegen. De frietjes waren goed heet geworden en ook een stuk knapperiger dan ze oorspronkelijk - na een nachtje in de koelkast - waren. Niet zo knapperig als vers gebakken frietjes, maar wel oké. En de smaak was prima.

Kortom, overgebleven frietjes kun je een dag later prima nog even opbakken in de oven. Al kun je na een dag patat waarschijnlijk beter de restjes weggooien en voor een gezonde maaltijd kiezen, haha! :-)  

Frietjesopwarmen32-1.jpg

Ingrediënten

  • koude, overgebleven frietjes

 

En zo maak je ze

  1. Verwarm de oven voor op 230 graden. 
  2. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie. Leg daarop de overgebleven frietjes en zorg er voor dat ze elkaar niet aanraken.
  3. Bak de frietjes in 3 minuten warm in de oven. 


Meer foto's (en het 'recept') vind je hier.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Albertine
6 jaar geleden

Ik heb het uitgeprobeerd maar drie minuten was bij mij echt te weinig. Ze waren amper warm. Ik heb drie keer drie minuten gedaan, perfect!

Bernard Stikfort
5 jaar geleden

Wat omslachtig! Kan heel eenvoudig... met de airfryer! Wat nou 'gefrituurde aardappelschijfjes' kun je niet opwarmen!? 5 Minuten in de voorverwarmde airfryer op 200c. Nog krokanter dan het origineel!

Experiment geslaagd. Moet dus ook met patat werken!

Patatliefhebber
4 jaar geleden

3 minuutjes airfryer op 200 graden werkt perfect!