Nieuws

Stroopwafels

Wat ik zou missen als we in het buitenland zouden gaan wonen? STROOPWAFELS natuurlijk! Nee, we hebben geen plannen om te emigreren hoor! Maar ik wilde wél zelf stroopwafels kunnen bakken. Vinden jullie ze niet mooi geworden? :-)

Lees meer »

Olijven brood

Brood met olijven! Sinds onze vakantie in Slowakije ben ik daar helemaal verzot op. Dit lekkere olijvenbroodje is een handige snelle versie: hij staat - inclusief kneden en bakken - binnen een uur op tafel.

Lees meer »

Zoete aardappel brownies

Weet je wat zo fijn is aan deze lekker smeuïge brownies? Je mag er met een gerust hart een paar extra van eten! Er zit namelijk geen boter en geraffineerde suiker in. In plaats daarvan gebruikte ik honing en... zoete aardappels!

Lees meer »

Appel-kaneel boffert

Mijn vader wilde zo graag weer eens een boffert eten. En dus maakte ik er eentje: dit keer een appel-kaneel boffert met rozijnen en een kaneelsuikerlaagje.

Lees meer »

Boodschappen uit Slowakije

Wat lijkt de zomer al weer ver weg, hè? Wij zijn stiekem al weer een beetje aan het aftellen wanneer we weer op vakantie mogen. En gelukkig hebben we nog wat 'souvenirs' van afgelopen zomer in Slowakije. Jullie mogen raden: wie nam wat mee? :-D

Lees meer »

Kokosmeel cake

Deze is voor de liefhebbers van kokos: een kokosmeel cake! Een zachte, kruimige cake met een milde kokossmaak. En bovendien is het een cake zonder gluten en met maar heel weinig koolhydraten.

Lees meer »

Gehaktbrood met cheddar

Gehaktbrood met cheddar kaas! Dit kun je overal bij eten: een lekker warme plak bij aardappels met groente & jus, of koud als borrelhapje. En wat dacht je van een dik stuk met mosterd op een boterham?

Lees meer »

Gehaktkruiden

Gehaktkruiden! Die hoef je niet persé in de supermarkt te kopen. Als je een basis voorraad kruiden in huis hebt, maak je ze in een handomdraai zelf. Handig als je er (zoals ik dus) thuis pas achter komt dat je geen gehaktkruiden in huis hebt! :-)

Lees meer »

Ovenfriet

Zo vinden de jongens aardappels het lekkerst: als ovenfriet! Die maak je heel eenvoudig zelf, met gewone aardappels & zonder vet en chemische toevoegingen. Je hebt er alleen een oven met een grote bakplaat voor nodig ;-)

Lees meer »

Pepernoten

Ik zeg heel vaak 'pepernoten', terwijl ik het over kruidnoten heb. Maar er zit een behoorlijk verschil tussen die twee: échte pepernoten zijn een beetje taai en smaken heel anders. Ik vind ze lekker, jullie ook?

Lees meer »

Mexicaanse quinoaschotel met tonijn

Minstens 1x per week vis eten, is het advies... Dat halen we bij ons thuis echt niet. Jullie wel? Aan deze Mexicaanse quinoaschotel met tonijn hoeft het in elk geval niet te liggen, want die heb je in een paar tellen op tafel staan.

Lees meer »

Kruidnootjes

Wij zitten al weer minstens 2 maanden in de Sinterklaas stemming. Elke speelgoedfolder wordt leeg geknipt, zelfs als ik slaap hoor ik nog Sinterklaasliedjes en de verlanglijstjes zijn al lang klaar. Herkenbaar? Onze jongens zijn er in elk geval helemaal klaar voor en wilden verder nog één ding: kruidnootjes bakken! Lekkerrrrrr :-)

Lees meer »

Onze bijkeuken is verbouwd!

Ik denk dat ik maar een stoel neerzet & hier de hele dag naar blijf kijken. Zo blij met onze verbouwde bijkeuken met 2 nieuwe ovens! Er staan nu twee waldkornbroden te bakken & straks gaat er suikerbrood de oven in. Pomptidomptidom :-) #tevreden

Lees meer »