Gehaktbrood met cheddar

Gepubliceerd op 10 november 2016 om 17:00

Gehaktbrood met cheddar kaas! Dit kun je overal bij eten: een lekker warme plak bij aardappels met groente & jus, of koud als borrelhapje. En wat dacht je van een dik stuk met mosterd op een boterham?


Bij gehaktbrood moet ik altijd denken aan de ouders van een hele dierbare vriendin. Toen die vriendin een feestje gaf omdat ze was afgestudeerd, had haar moeder als één van de hapjes een gehaktbrood gebakken. En daar bood ze mij als eerste een stukje van aan - éven vergetend dat ik geen vlees eet. Wat ze heel goed weet omdat ik al sinds mijn 7e bij hen over de vloer kom! :-) 

Dit gehaktbrood maakte ik dus niet voor mijzelf (nee, ik eet nog steeds geen vlees), maar de mannen hier thuis lusten het wel. Een deel aten ze thuis al warm op, een paar stukken gingen mee naar het werk tussen een boterham & de rest zit nu in plakjes in de vriezer. Handig om op voorraad te hebben!

Gehaktbroodmetcheddar2102-1.jpg 
Ingrediënten

  • 1 kilo ongekruid half-om-half gehakt
  • 2 eetlepels gehaktkruiden
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 middelgrote eieren
  • 8 eetlepels halfvolle melk
  • 13 eetlepels paneermeel
  • 200 gram cheddar kaas, in stukjes gesneden


En zo maak je 't

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kneed de gehaktkruiden, mosterd, eieren, melk en paneermeel door het gehakt heen.
  3. Kneed daarna de stukjes cheddar kaas er door heen. 
  4. Doe het gehakt in een groot cakeblik en druk het overal stevig aan, anders komen er gaten in je gehaktbrood.
  5. Bak het gehaktbrood in 45-50 minuten gaar in de oven. 
  6. Haal het gehaktbrood uit de oven, giet voorzichtig al het hele vocht en vet er uit (voorzichtig, want dat is loeiheet!) en laat het gehaktbrood daarna afkoelen op een rooster, of eet het warm op.
  7. Koud gehaktbrood kun je weer even opwarmen in de magnetron. Je kunt het ook heel goed in plakjes invriezen!  

Meer foto's (en het recept) vind je hier

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.