Kokosmeel cake

Gepubliceerd op 12 november 2016 om 17:00

Deze is voor de liefhebbers van kokos: een kokosmeel cake! Een zachte, kruimige cake met een milde kokossmaak. En bovendien is het een cake zonder gluten en met maar heel weinig koolhydraten.


Ik ben niet zo'n fan van kokos (zie ook hier: 9 dingen die ik echt niet lust) en ik had dus ook niet al te hoge verwachtingen van deze cake. Want die zou wel heel erg enorm naar kokos smaken... brrr. Maar dat viel me echt heel erg mee! Ik proefde wel echt kokos (kan ook niet anders met alleen maar kokosmeel), maar ik vond 'm heel mild van smaak. Best lekker, eigenlijk! Al zal de echte kokos-fanaat het misschien wel weer te mild vinden, haha!

Het blijft een hele zachte cake. Je moet 'm lang genoeg bakken, want hij is niet zomaar gaar. Check dus goed met een satéprikker of de cake van binnen ook al echt gaar is.  

Kokosmeelbrood232-1.jpg 

Ingrediënten

 • 135 gram kokosolie
 • 180 gram honing
 • 10 middelgrote eieren
 • 250 ml halfvolle melk
 • 4 theelepels amandelextract
 • 400 gram kokosmeel
 • 2 theelepels zout
 • 8 theelepels bakpoeder


En zo maak je 't

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
 2. Verwarm de kokosolie eventjes in de magnetron totdat het zacht is. 
 3. Mix de kokosolie, honing, eieren, melk en amandelextract door elkaar.
 4. Roer het zout en de bakpoeder door de kokosmeel.
 5. Doe de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en mix of kneed dit goed door elkaar. 
 6. Bekleed een groot cakeblik met bakpapier en schep het beslag in het blik. Druk het met de bolle kant van een lepel goed aan.
 7. Zet de cake in de oven en bak hem in 70-75 minuten gaar. Hij is klaar als een satéprikker er schoon uit komt. Doe zo nodig na een minuut of 45 tijdens het bakken een stuk aluminiumfolie over de cake, om te voorkomen dat de bovenkant te donker wordt.
 8. Laat de cake minstens een uur afkoelen in het blik, voordat je hem uit het blik haalt en verder laat afkoelen op een rooster. Als je hem er eerder uit haalt is hij nog zo zacht dat hij makkelijk breekt of zijn vorm verliest.

 
Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.