Wij zitten al weer minstens 2 maanden in de Sinterklaas stemming. Elke speelgoedfolder wordt leeg geknipt, zelfs als ik slaap hoor ik nog Sinterklaasliedjes en de verlanglijstjes zijn al lang klaar. Herkenbaar? Onze jongens zijn er in elk geval helemaal klaar voor en wilden verder nog één ding: kruidnootjes bakken! Lekkerrrrrr :-)
Die kruidnootjes maakten ze helemaal zelf (nou ja, met een klein beetje hulp van mij dan). Op de bakplaat kwamen deegballetjes in allemaal verschillende formaten. En dat is natuurlijk ook wel zo leuk, want je wilt straks natuurlijk wel de gróótste pepernoot, en niet de mooiste! Hoe groter, hoe lekkerder. Kinderlogica hè. :-)
We hadden twee bakplaten vol & inmiddels zijn ze op. Dat moest namelijk per direct worden opgegeten, dat snappen jullie natuurlijk wel.
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gram zelfrijzend bakmeel, of 300 gram patentbloem + 9 gram bakpoeder
- 140 gram bruine basterdsuiker
- 1/2 theelepel zout
- 3 theelepels koek- en speculaaskruiden
- 150 gram roomboter
- 5 eetlepels melk
- 2 eetlepels keukenstroop
- evt. smarties of m&m's
En zo maak je ze
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Kneed alle ingrediënten door goed elkaar. Ik deed het eerste stukje met een mixer met deeghaken, en de rest met mijn handen.
- Leg de deegbal een half uurtje in de koelkast zodat het wat steviger wordt.
- Draai kleine balletjes van het deeg, ongeveer zo groot als een klein knikkertje.
- Wil je chocoladekruidnoten? Druk dan in elk deegballetje een smartie of m&m. Zorg dat het deeg er helemaal om heen zit.
- Leg de knikkertjes op een bakplaat met bakpapier, schuif in de oven en bak ze in 15 minuten gaar. Laat ze even afkoelen op een rooster.
Meer foto's (en het recept) vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties