Nieuws

Griesmeel zuurdesembrood

Een griesmeel zuurdesembrood - dat klinkt wel wat gek, vind je ook niet? Maar je moet 't zeker even proeven: het is een heerlijk licht brood, vol van smaak.

Lees meer »

Pommes duchesse

Pommes duchesse! Deze aardappeltoefjes met paprika & mosterd zijn lekker als bijgerecht, bijvoorbeeld bij het kerstdiner. Ze zien er leuk uit & ze zijn helemaal niet moeilijk om zelf te maken!

Lees meer »

Frambozen crème cakerol

Het beste deel van een diner is... het dessert! Een lekker zoet toetje, dat is wat mij betreft de perfecte afsluiting van een etentje. En deze frambozen crème cakerol is daar heel geschikt voor!

Lees meer »

Appeltaart overnight oats

Vandaag had ik appeltaart als ontbijt! Maar dan de gezonde variant: met havermout & yoghurt. En aangezien ik absoluut gék ben op appeltaart, was dit geen verkeerd begin van de dag :-)

Lees meer »

Pindakaas chocolade koekjes

Chocolade koekjes! Deze zijn onweerstaanbaar (dan ben je maar vast gewaarschuwd). Lekker knapperig, met grote brokken witte, melk en pure chocolade er door én een vleugje pindakaas. Beter kan niet!

Lees meer »

Kip met rode curry & rijst

We eten eigenlijk niet zo vaak rijst... & ik weet niet precies waarom, want het is simpel & smaakt altijd goed. Deze kip met rode curry in elk geval wel: lekker!

Lees meer »

Bruin busbrood

Een lekker basisbrood voor elke dag: een 'simpel' bruin busbrood. Met zo'n brood maak ik onze jongens altijd blij: als ik dit bak, eten ze veel meer boterhammen dan anders!

Lees meer »

Grote speculaaspoppen

Na al dat Sinterklaaslekkers en met kerst in aantocht doen wij eventjes aan de lijn: & dus maar één speculaasJE bij de koffie! Alles draait om balans, hè? :-D

Lees meer »

Wit plukbrood

Brood is nog veel lekkerder als het een leuke vorm heeft! Daarom bakte ik niet een gewoon witbrood, maar maakte ik er dit ronde plukbrood van.

Lees meer »

Kaneelsuiker muffins

Heb je zin in een lekker zoet broodje bij het ontbijt of de lunch? Maak dan eens kaneel-suiker muffins: luchtige kleine broodcakejes met een heerlijke dikke laag kaneelsuiker op de bovenkant.

Lees meer »

Haagse kakker

Dit is een 'Haagse kakker': een luxe brood met rozijnen, krenten en een vulling van amandelspijs en kaneel. Een brood met zo'n naam - die móet ik maken! En 't is een aanrader hoor, want hij smaakt heerlijk.

Lees meer »

Gevulde speculaas rondo's

Gevuld speculaas is veel te lekker om alleen tijdens de Sinterklaastijd te eten... Wij lusten dat het hele jaar door wel & dus bakte ik deze dikke speculaas koeken met amandelspijs. Zó lekker!

Lees meer »

Zonnatura jam

Ik vind 't erg lekker, de jam van Zonnatura. Er zit veel minder suiker in & geen kunstmatige rommel. Het wordt alleen zo snel verkeerd... ik bewaar de jam in de koelkast, maar ik kom meestal maar tot halverwege het potje & dan staat de schimmel er al weer op. :-( Zo zonde! Hebben jullie dat ook?

Lees meer »