Kaneelsuiker muffins

Gepubliceerd op 12 december 2016 om 16:00

Heb je zin in een lekker zoet broodje bij het ontbijt of de lunch? Maak dan eens kaneel-suiker muffins: luchtige kleine broodcakejes met een heerlijke dikke laag kaneelsuiker op de bovenkant.


Echt, deze muffins zijn super lekker. Als je van suikerbrood houdt, dan houdt je hier gegarandeerd ook van. Met dat mooie suikerlaagje op de bovenkant zien ze er heel aanlokkelijk uit. En je hebt ze in een handomdraai gemaakt, echt heel erg simpel (jij kunt het dus ook).

Meestal gebruik je voor muffins olie of gesmolten boter. Ik gebruikte voor deze muffins gewoon zachte roomboter en dat ging ook prima. Wil je weten wat ook al weer het verschil is tussen muffins en cupcakes? Dat lees je hier.

Kaneel-suikermuffins16-1.jpg 
Ingrediënten voor 12 muffins

  • 390 gram bloem
  • 1/4 theelepel baking soda
  • 2 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 240 ml halfvolle melk
  • 110 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 150 gram suiker
  • 2 eieren

Voor de toplaag:

  • 110 gram roomboter
  • 200 gram suiker
  • 1 eetlepel kaneel

 

En zo maak je ze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Zeef de bloem, baking soda, bakpoeder, zout, nootmuskaat en kaneel in een grote kom. Door te zeven haal je de klontjes uit het meel en krijg je een mooi beslag.
  3. Mix in een grote kom met een mixer de boter en suiker door elkaar. 
  4. Voeg al mixend de eieren aan het boter-suiker mengsel toe.
  5. Voeg daarna afwisselend het bloemmengsel en de melk toe. Mix tot je een egaal beslag hebt gekregen. 
  6. Vul een muffinblik met 12 papieren cupcakevormpjes. Verdeel het beslag over de 12 vormpjes. Ik deed dat met een ijslepel, lekker makkelijk. Je mag al het beslag op maken; de vormpjes mogen best vol zitten. 
  7. Bak de muffins in 20-25 minuten gaar. Haal het blik uit de oven en laat de muffins helemaal afkoelen. 
  8. Nu moet je alleen de kaneelsuiker laag nog maken. Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron. Meng in een schaaltje de suiker en kaneel goed door elkaar. Haal elke muffin nu eerst met de bovenkant door de gesmolten boter, en daarna door het kaneelsuiker mengsel. Laat goed afkoelen. 


Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.