Frambozen crème cakerol

Gepubliceerd op 22 december 2016 om 16:00

Het beste deel van een diner is... het dessert! Een lekker zoet toetje, dat is wat mij betreft de perfecte afsluiting van een etentje. En deze frambozen crème cakerol is daar heel geschikt voor!


Ik eet trouwens bijna nooit een toetje. De jongens eten vaak nog wat yoghurt of vla na het eten, maar zelf neem ik over het algemeen niks meer. Maar als we uit eten gaan... dan kijk ik al reikhalzend uit naar het nagerecht! Het liefst kies ik dan voor een van-alles-wat dessert, zodat je overal van kunt proeven. Zo lekker!

Maar goed, terug naar deze cakerol. Het lijkt misschien wat ingewikkeld, maar dat valt echt reuze mee. Het lastigste deel is misschien nog om de cake van de bakplaat op de theedoek te krijgen. Maar met een grote snijplank (en goede ovenhandschoenen, anders brand je je vingers) gaat dat wel lukken. Daarna is het alleen nog een kwestie van smeren, oprollen & aansnijden. Eet smakelijk! :-)

Frambooscremecakerol20-1.jpg

Ingrediënten

Voor de cake:

 • 4 eieren
 • 150 gram fijne kristalsuiker
 • 100 gram patentbloem

Voor de vulling en afwerking:

 • 250 gram mascarpone (1 bakje)
 • 125 ml koude slagroom
 • 25 gram fijne kristalsuiker
 • 1 zakje vanillesuiker
 • halve pot frambozenjam
 • handje kleine parelsuiker

 

En zo maak je 'm

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
 2. Klop de eieren en 150 gram suiker op tot een lichtkleurige, dikke crème. In het begin is het mengsel vrij geel, maar hoe meer je het opklopt, hoe lichter het wordt.
 3. Spatel de bloem er door heen. Niet met de mixer dus, maar met een spatel. Daardoor blijft er zo veel mogelijk lucht in het beslag en krijg je een luchtige cake.
 4. Giet het beslag op de bakplaat en smeer het uit tot een rechthoek van ongeveer 1,5 centimeter dik. Bak de cake in 15 minuten goudbruin in de oven.
 5. Spreid terwijl de cake in de oven staat een theedoek uit op het aanrecht en bestrooi die aan beide kanten met poedersuiker.
 6. Haal de cake uit de oven. Leg de theedoek over de warme cake. Leg daar bovenop een snijplank of iets anders dat minstens zo groot is als de cake. Draai daarna de snijplank, cake en bakplaat om, zodat de cake op de theedoek komt te liggen (met daaronder dus de snijplank).
 7. Trek voorzichtig het bakpapier van de cake. Rol de warme cakelaag met theedoek en al op. Laat daarna verder afkoelen.
 8. Mix met een mixer de mascarpone, slagroom, kristalsuiker en vanillesuiker tot een dikke crème.
 9. Rol de afgekoelde cake weer uit. Smeer een laag crème over de cake, tot aan de randjes. Je hebt niet alle crème nodig, ik gebruikte ongeveer de helft. Smeer daarna de frambozenjam over de laag crème.
 10. Rol de cake weer op, nu zonder theedoek. Een deel van de vulling loopt er door het oprollen weer uit; dat is niet erg. Leg de cakerol met de naad naar beneden op een lange schaal.
 11. Bestrijk de cake met de crème. Ik hield daarna nog steeds crème over, dus je hebt genoeg.
 12. Bewaar de cake totdat je hem opdient in de koelkast. Strooi vlak voordat je de cake aansnijdt de parelsuiker er over, en snijd hem daarna met een glad mes in plakken. 

 
Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.