Pindakaas chocolade koekjes

Gepubliceerd op 20 december 2016 om 16:00

Chocolade koekjes! Deze zijn onweerstaanbaar (dan ben je maar vast gewaarschuwd). Lekker knapperig, met grote brokken witte, melk en pure chocolade er door én een vleugje pindakaas. Beter kan niet!


Ik houd van stevige koekjes. Chocolate chip cookies zijn vaak een beetje zacht, maar deze koekjes zijn lekker knapperig. En dan van die heerlijk dikke stukken chocolade er in... onweerstaanbaar!  

Met dit recept kun je 70 kleine koekjes (of ongeveer 40 grotere koeken) maken, maar je kunt natuurlijk ook het recept door tweeën of drieën delen. Dan heb je wat minder koekjes. Alhoewel ze écht zomaar op zijn, hoor. En anders kun je ze altijd nog uitdelen aan je buren, collega's of de meesters & juffen op school. Dan is je koekjespot zomaar leeg!

Pindakaaschocoladekoekjes182b-2.jpg

Ingrediënten voor 70 kleine koekjes

  • 90 gram roomboter
  • 100 gram kristalsuiker
  • 100 gram bruine suiker
  • 2 flinke eetlepels pindakaas
  • 1 ei
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 170 gram bloem
  • 12 gram bakpoeder
  • mespuntje zout
  • 250 gram chocolade, in stukjes (wit, puur & melk - wat je maar lekker vindt)


En zo maak je ze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Mix de boter met de suiker in een kom.
  3. Voeg de pindakaas toe. Mix daarna het ei en de vanille er door. Meng tot slot de rest van de ingrediënten er door, behalve de chocoladebrokken.
  4. Roer met een lepel de chocoladebrokken door het beslag.
  5. Rol met je handen kleine deegballetjes (ongeveer zo groot als een bakker (je weet wel, zo'n grote knikker)) en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Houd voldoende ruimte tussen de balletjes, de koekjes lopen uit tijdens het bakken.
  6. Bak de koekjes 12 minuten in de oven.
  7. Haal de koekjes uit de oven en laat ze even nagaren op het bakpapier; ze zijn nog zacht als ze uit de oven komen, maar worden daarna vanzelf hard. Laat de koekjes daarna op een rooster helemaal afkoelen.


Tip:

  • Zijn de koekjes ook na afkoelen nog (te) zacht? Laat ze dan even 'drogen' in de oven. Zet de oven op 50 graden en bak de koekjes nog een uur. Het vocht trekt dan uit de koekjes, zodat ze lekker knapperig worden!


Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.