Home » Nieuws

Nieuws

Brownie hartjes

Fijne Valentijnsdag! Wij vierden het met deze brownie hartjes: die kregen onze jongens mee naar school. Zijn jullie vandaag ook met iets leuks verrast, of hebben jullie zelf iets liefs voor een ander gedaan?

Lees meer »

Tonijn tortilla's

Kunnen jullie tortilla's eten zonder te knoeien? Hier wordt het altijd een dikke bende op tafel! :-) Vandaag stonden er tortilla's gevuld met tonijn & groente op het menu.

Lees meer »

Chocolate chip cake

What to do met leftover chocoladeletters? Ik bakte er een chocolate chip cake van, met lekker veel stukjes melk chocolade er door. Tot grote vreugde van alle vier mannen thuis: die wisten er wel raad mee!

Lees meer »

Dit is een sloffenring

Hoe ziet een sloffenring er eigenlijk uit? Die vraag kreeg ik van meerdere mensen nadat ik het recept voor een aardbeienslof had geplaatst. Nou, zó dus! :-) Je leest er hier meer over en waar ik 'm vond.

Lees meer »

Kaneelbroodjes (snelle variant)

Kaneelbroodjes zijn zóó lekker! En deze versie smaakt extra goed, want deze broodjes zijn heel erg snel klaar. Ze hoeven namelijk niet te rijzen, ze kunnen zó de oven in. Hoe fijn is dat! Ik ben zo blij met het resultaat, haha!

Lees meer »

Fudgy brownies

"Mem, wil je ook eens brownies bakken?" vroeg Wander (7). Nou, dan zeg ik natuurlijk geen nee. Dit keer bakte ik fudgy brownies: knapperig aan de randen en bovenkant, en fudge-achtig van binnen. Met lekker dikke stukken chocolade er door!

Lees meer »

Perzik yoghurttaart

Ik ben gek op kwark- en yoghurttaart. Zo'n heerlijk frisse taartpunt met een lekkere koekbodem... dat gaat er altijd wel in! Deze taart maakte ik met perzikyoghurt.

Lees meer »

Tarwebrood

Het tarwebrood was op & ik had nog een zak tarwemeel in de kast staan dat nodig op moest. Mooi moment dus om zelf een paar tarwe busbroden te bakken!

Lees meer »

Gehaktballen uit de oven

"Ik wil graag gehaktballen mét zónder stukjes," aldus onze Hessel (5). Wij aten dus recht-toe-recht-aan gehaktballen uit de oven. Lekker makkelijk, die branden nooit aan (tenzij je ze te lang in de oven laat staan, natuurlijk)! :-)

Lees meer »

Karamelsaus

Vinden jullie karamelsaus ook zo lekker? Het is helemaal niet zo ingewikkeld om zelf te maken; je moet er alleen even goed je aandacht bij houden!

Lees meer »

Aardbeien kruimeltaart

Wat zeggen jullie er van: zullen we maar gewoon met de zomer beginnen? Ik kwam Hollandse aardbeien tegen in de winkel! Die moesten mee natuurlijk. Ik bakte er deze lekkere aardbeien kruimeltaart mee.

Lees meer »

Moussaka

Kunnen jullie 10x heel snel achter elkaar moussaka zeggen? Haha oké dat gaat natuurlijk weer nergens over (maar je hebt het toch even geprobeerd, hè?) :-D Wij aten in elk geval weer eens lekker moussaka. De simpele (maar o zo lekkere) versie!

Lees meer »

Traktatie: cup-a-soup met soepstengels

Volgens mij krijg je als juf of meester bijna elke dag wel een stuk chocolade van alle kinderen die jarig zijn. Onze jongste trakteerde hen dus voor zijn 5e verjaardag op een lekker soepje met soepstengels!

Lees meer »

Speltbrood met kastanjes & walnoten

Tijdens onze vakantie in Slowakije kwam ik gepofte kastanjes tegen. Leuk om een brood mee te bakken, dacht ik! Dat deed ik nu dan eindelijk: ik maakte dit speltbrood met kastanjes & walnoten. Lekker!

Lees meer »

Traktatie: mandarijn poppetjes

Hessel wist precies waar hij in de klas op wilde trakteren voor zijn 5e verjaardag: op mandarijntjes met gezichtjes, een perzikje, drop jo-jo en een parasolletje. Een beetje gezond én een beetje lekker!

Lees meer »

Overnight oats met perzik & druiven

Zei ik nou laatst dat de overnight oats met banaan & chocolade de lekkerste was? Daar moet ik dan op terug komen, want deze met druiven & perzik is nog veel lekkerder! En ook handig: je hebt er maar vier ingrediënten voor nodig.

Lees meer »