Nieuws

Kinderfeestje!

De limonade, eierkoeken, slagroom & cakeversiering staan klaar, de speurtocht is uitgezet en de schatkist is verstopt. Wij zijn klaar voor Hessel zijn 1e kinderfeestje! Hij zelf ook trouwens: de kleren die ik voor hem had klaargelegd waren niet goed, hij moest 'feestkleren' aan, en die zocht hij zelf wel even uit. Laat de meute maar komen! :-)

Lees meer »

Desembrood met noten & vruchten

Elke keer denk ik: dít is het lekkerste brood. En dan bak ik weer een nieuwe variant, die eigenlijk nog beter smaakt. Hoe moet ik nou ooit een favoriet kiezen? :-) Dit desembrood met noten & vruchten komt in elk geval hoog op de lijst te staan!

Lees meer »

Matses

Weet je wat ik zo leuk vind aan matses? Niet de smaak (daar vind ik eigenlijk niks aan, als ik eerlijk ben), maar de geschiedenis die er aan vast zit! Weet jij welk verhaal er achter zit? Nee? Nou, daar komt-ie.

Lees meer »

Brownie hartjes

Fijne Valentijnsdag! Wij vierden het met deze brownie hartjes: die kregen onze jongens mee naar school. Zijn jullie vandaag ook met iets leuks verrast, of hebben jullie zelf iets liefs voor een ander gedaan?

Lees meer »

Tonijn tortilla's

Kunnen jullie tortilla's eten zonder te knoeien? Hier wordt het altijd een dikke bende op tafel! :-) Vandaag stonden er tortilla's gevuld met tonijn & groente op het menu.

Lees meer »

Chocolate chip cake

What to do met leftover chocoladeletters? Ik bakte er een chocolate chip cake van, met lekker veel stukjes melk chocolade er door. Tot grote vreugde van alle vier mannen thuis: die wisten er wel raad mee!

Lees meer »

Dit is een sloffenring

Hoe ziet een sloffenring er eigenlijk uit? Die vraag kreeg ik van meerdere mensen nadat ik het recept voor een aardbeienslof had geplaatst. Nou, zó dus! :-) Je leest er hier meer over en waar ik 'm vond.

Lees meer »

Kaneelbroodjes (snelle variant)

Kaneelbroodjes zijn zóó lekker! En deze versie smaakt extra goed, want deze broodjes zijn heel erg snel klaar. Ze hoeven namelijk niet te rijzen, ze kunnen zó de oven in. Hoe fijn is dat! Ik ben zo blij met het resultaat, haha!

Lees meer »

Fudgy brownies

"Mem, wil je ook eens brownies bakken?" vroeg Wander (7). Nou, dan zeg ik natuurlijk geen nee. Dit keer bakte ik fudgy brownies: knapperig aan de randen en bovenkant, en fudge-achtig van binnen. Met lekker dikke stukken chocolade er door!

Lees meer »

Perzik yoghurttaart

Ik ben gek op kwark- en yoghurttaart. Zo'n heerlijk frisse taartpunt met een lekkere koekbodem... dat gaat er altijd wel in! Deze taart maakte ik met perzikyoghurt.

Lees meer »

Tarwebrood

Het tarwebrood was op & ik had nog een zak tarwemeel in de kast staan dat nodig op moest. Mooi moment dus om zelf een paar tarwe busbroden te bakken!

Lees meer »

Gehaktballen uit de oven

"Ik wil graag gehaktballen mét zónder stukjes," aldus onze Hessel (5). Wij aten dus recht-toe-recht-aan gehaktballen uit de oven. Lekker makkelijk, die branden nooit aan (tenzij je ze te lang in de oven laat staan, natuurlijk)! :-)

Lees meer »

Karamelsaus

Vinden jullie karamelsaus ook zo lekker? Het is helemaal niet zo ingewikkeld om zelf te maken; je moet er alleen even goed je aandacht bij houden!

Lees meer »

Aardbeien kruimeltaart

Wat zeggen jullie er van: zullen we maar gewoon met de zomer beginnen? Ik kwam Hollandse aardbeien tegen in de winkel! Die moesten mee natuurlijk. Ik bakte er deze lekkere aardbeien kruimeltaart mee.

Lees meer »

Moussaka

Kunnen jullie 10x heel snel achter elkaar moussaka zeggen? Haha oké dat gaat natuurlijk weer nergens over (maar je hebt het toch even geprobeerd, hè?) :-D Wij aten in elk geval weer eens lekker moussaka. De simpele (maar o zo lekkere) versie!

Lees meer »

Traktatie: cup-a-soup met soepstengels

Volgens mij krijg je als juf of meester bijna elke dag wel een stuk chocolade van alle kinderen die jarig zijn. Onze jongste trakteerde hen dus voor zijn 5e verjaardag op een lekker soepje met soepstengels!

Lees meer »

Wil je regelmatig nieuwe recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!