Brownie hartjes
Fijne Valentijnsdag! Wij vierden het met deze brownie hartjes: die kregen onze jongens mee naar school. Zijn jullie vandaag ook met iets leuks verrast, of hebben jullie zelf iets liefs voor een ander gedaan?
14 feb. 2017 16:00
Fijne Valentijnsdag! Wij vierden het met deze brownie hartjes: die kregen onze jongens mee naar school. Zijn jullie vandaag ook met iets leuks verrast, of hebben jullie zelf iets liefs voor een ander gedaan?
13 feb. 2017 16:00
Kunnen jullie tortilla's eten zonder te knoeien? Hier wordt het altijd een dikke bende op tafel! :-) Vandaag stonden er tortilla's gevuld met tonijn & groente op het menu.
12 feb. 2017 16:00
What to do met leftover chocoladeletters? Ik bakte er een chocolate chip cake van, met lekker veel stukjes melk chocolade er door. Tot grote vreugde van alle vier mannen thuis: die wisten er wel raad mee!
11 feb. 2017 13:51
Vanmiddag deelde ik op de radio bij Omrop Fryslân mijn recept voor een Fries suikerbrood! Benieuwd naar hoe je zelf zo'n brood maakt? Je leest het hier!
11 feb. 2017 13:00
Hoe ziet een sloffenring er eigenlijk uit? Die vraag kreeg ik van meerdere mensen nadat ik het recept voor een aardbeienslof had geplaatst. Nou, zó dus! :-) Je leest er hier meer over en waar ik 'm vond.
10 feb. 2017 16:00
Kaneelbroodjes zijn zóó lekker! En deze versie smaakt extra goed, want deze broodjes zijn heel erg snel klaar. Ze hoeven namelijk niet te rijzen, ze kunnen zó de oven in. Hoe fijn is dat! Ik ben zo blij met het resultaat, haha!
9 feb. 2017 16:00
"Mem, wil je ook eens brownies bakken?" vroeg Wander (7). Nou, dan zeg ik natuurlijk geen nee. Dit keer bakte ik fudgy brownies: knapperig aan de randen en bovenkant, en fudge-achtig van binnen. Met lekker dikke stukken chocolade er door!
8 feb. 2017 16:00
Ik ben gek op kwark- en yoghurttaart. Zo'n heerlijk frisse taartpunt met een lekkere koekbodem... dat gaat er altijd wel in! Deze taart maakte ik met perzikyoghurt.
7 feb. 2017 16:00
Het tarwebrood was op & ik had nog een zak tarwemeel in de kast staan dat nodig op moest. Mooi moment dus om zelf een paar tarwe busbroden te bakken!
6 feb. 2017 16:00
"Ik wil graag gehaktballen mét zónder stukjes," aldus onze Hessel (5). Wij aten dus recht-toe-recht-aan gehaktballen uit de oven. Lekker makkelijk, die branden nooit aan (tenzij je ze te lang in de oven laat staan, natuurlijk)! :-)
5 feb. 2017 16:00
Vinden jullie karamelsaus ook zo lekker? Het is helemaal niet zo ingewikkeld om zelf te maken; je moet er alleen even goed je aandacht bij houden!
4 feb. 2017 16:00
Wat zeggen jullie er van: zullen we maar gewoon met de zomer beginnen? Ik kwam Hollandse aardbeien tegen in de winkel! Die moesten mee natuurlijk. Ik bakte er deze lekkere aardbeien kruimeltaart mee.
3 feb. 2017 16:00
Kunnen jullie 10x heel snel achter elkaar moussaka zeggen? Haha oké dat gaat natuurlijk weer nergens over (maar je hebt het toch even geprobeerd, hè?) :-D Wij aten in elk geval weer eens lekker moussaka. De simpele (maar o zo lekkere) versie!
2 feb. 2017 16:00
Volgens mij krijg je als juf of meester bijna elke dag wel een stuk chocolade van alle kinderen die jarig zijn. Onze jongste trakteerde hen dus voor zijn 5e verjaardag op een lekker soepje met soepstengels!
1 feb. 2017 16:00
Pasta met tomatensaus, dat eten we best vaak. Dit keer besloot ik een andere saus te maken, met geroosterde paprika's! Dat zorgt voor een heel andere smaak.
31 jan. 2017 16:00
Tijdens onze vakantie in Slowakije kwam ik gepofte kastanjes tegen. Leuk om een brood mee te bakken, dacht ik! Dat deed ik nu dan eindelijk: ik maakte dit speltbrood met kastanjes & walnoten. Lekker!
30 jan. 2017 16:00
Hessel wist precies waar hij in de klas op wilde trakteren voor zijn 5e verjaardag: op mandarijntjes met gezichtjes, een perzikje, drop jo-jo en een parasolletje. Een beetje gezond én een beetje lekker!
29 jan. 2017 16:00
Zei ik nou laatst dat de overnight oats met banaan & chocolade de lekkerste was? Daar moet ik dan op terug komen, want deze met druiven & perzik is nog veel lekkerder! En ook handig: je hebt er maar vier ingrediënten voor nodig.