Brownie hartjes

Gepubliceerd op 14 februari 2017 om 16:00

Fijne Valentijnsdag! Wij vierden het met deze brownie hartjes: die kregen onze jongens mee naar school. Zijn jullie vandaag ook met iets leuks verrast, of hebben jullie zelf iets liefs voor een ander gedaan?


Deze brownie-hartjes maakte ik met een eenvoudige, makkelijk te maken browniekoek zonder bijzonderheden. Precies zoals onze Wander ze het liefste heeft! Geen stukjes er door en ook niet fudgy (zoals deze brownies). En ik heb ook geen gekke ingrediënten gebruikt (zoals bij deze zoete aardappel brownies).  

Gewoon lekker simpel dus en vooral lekker lekker. Ik stak de hartjes er met een hart uitsteekvormpje uit (ging prima!), en het leuke daarvan is dat je allemaal reststukjes over houdt... tsja, die moet je dan maar meteen opeten, hè? Heel vervelend natuurlijk! :-) Je kunt de brownie natuurlijk ook gewoon in allemaal vierkantjes snijden. 

Browniehartjes232-1.jpg

Ingrediënten

  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 30 ml water
  • 250 gram pure chocolade, in blokjes
  • 2 middelgrote eieren
  • 90 gram bloem
  • snuf zout


En zo maak je ze

  1. Verwarm de oven voor op 165 graden. Verkreukel een stuk bakpapier en bekleed daarmee een brownievorm van 23x23 cm.  
  2. Verwarm al roerend de suiker, vanillesuiker, boter en water in een pannetje, tot alles is gesmolten. Het moet niet gaan koken. 
  3. Roer de blokjes chocolade er door heen tot de chocolade helemaal is gesmolten. 
  4. Kluts de eieren er door heen. Meng tot slot de bloem en een snuf zout er door, tot je een beslag zonder klontjes hebt. 
  5. Giet het beslag in de brownievorm, zet die in de oven en bak de brownies in 25-30 minuten gaar. Laat helemaal afkoelen. 
  6. Steek met een uitsteekvormpje hartjes uit de browniekoek, of snijd 'm in vierkanten. 

 
Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.