Pasta met geroosterde paprikasaus

Gepubliceerd op 1 februari 2017 om 16:00

Pasta met tomatensaus, dat eten we best vaak. Dit keer besloot ik een andere saus te maken, met geroosterde paprika's! Dat zorgt voor een heel andere smaak.


Het is eventjes werk, want je moet eerst de paprika's roosteren & pellen. Daarna pas kun je ze gebruiken voor de pastasaus. Het lijkt trouwens wel een beetje gek, van die zwart geblakerde paprika's! Maar dat geeft niks, dat zwarte velletje pel je er daarna heel simpel af. Die hoef je dus niet op te eten ;-)

Deze paprikasaus is vrij mild van smaak. Wij houden sowieso wel van paprika's trouwens, die mag je ons altijd voorzetten. Zeker de rode, die hebben de meeste smaak! Je kunt de saus zó bij vers gekookte pasta serveren. Ik gebruikte 'm voor een pasta ovenschotel, dat kan ook.

Pastametgeroosterdepaprikasaus414-1.jpg

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gram ongekookte pasta
  • 4 rode paprika's
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 15 gram ongezouten roomboter
  • 160 ml tuinkruidenbouillon
  • 40 ml halfvolle melk
  • 40 ml kookroom
  • 40 gram roomkaas naturel light
  • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 2/3 eetlepel gedroogde basilicum
  • snuf pepermix
  • snuf zout
  • 1 courgette, in stukjes
  • 300 gram hamblokjes
  • handje verse basilicum
  • handje grano padano kaasvlokken

 

En zo maak je 't

  1. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking en giet daarna af.
  2. Verwarm de oven voor op de grillstand. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Snijd de paprika's doormidden en verwijder de zaadjes. Leg de paprika's met de open kant naar beneden op de bakplaat. Schuif de bakplaat in de oven en grill de paprika's 10-15 minuten, totdat de buitenkant van de paprika's zwart is (hoe meer zwart, hoe makkelijker je straks het velletje van de paprika's kunt halen).   
  4. Haal de paprika's uit de oven, doe ze in een zipp-zakje en laat ze daar 10 minuten in stomen. Haal ze daarna uit de zak en verwijder de huid. Snijd de paprika daarna in stukjes.
  5. Verhit wat olie of boter in een pan. Fruit de ui 1-2 minuten. Voeg daarna de knoflook en paprika toe en bak 1-2 minuten mee. Pureer daarna de groenten met een staafmixer of blender tot een gladde puree.
  6. Smelt de boter in dezelfde pan. Doe het groentenmengsel, de bouillon, melk, kookroom en roomkaas er bij en roer goed door elkaar. Laat af en toe roerend 3-4 minuten zachtjes sudderen, totdat de saus dikker is geworden. 
  7. Roer dan de basilicum, Parmezaanse kaas, zout en pepermix er door heen. 
  8. Je kunt de saus nu meteen bij vers gekookte pasta serveren, of het gebruiken voor een ovenschotel (zoals ik deed). Zorg dan dat je de oven hebt voorverwarmd op 200 graden.
  9. Meng de pasta, courgette en hamblokjes in een ovenschaal. Giet de saus er over heen; zorg dat de pasta goed is bedekt met saus. Strooi er wat Parmezaanse kaas en grano padano over heen. 
  10. Bak de ovenschotel in 30 minuten gaar in de oven. Strooi er wat extra grano padano en verse basilicum over. 


Meer foto's (en het recept) vind je hier.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.