Chocolate chip cake

Gepubliceerd op 12 februari 2017 om 16:00

What to do met leftover chocoladeletters? Ik bakte er een chocolate chip cake van, met lekker veel stukjes melk chocolade er door. Tot grote vreugde van alle vier mannen thuis: die wisten er wel raad mee!


Eigenlijk had ik bedacht om deze cake in de vriezer te doen. Daar liggen altijd wel een paar plakjes cake in: handig voor als je ineens visite krijgt, of om zo nu en dan mee te nemen naar school of de voetbal training. De laatste plakjes kwamen echter in zicht, dus ik vond 't een heel goed plan om wat nieuwe voorraad te bakken. 

Nou, je voelt 'm natuurlijk al aankomen: de cake heeft de vriezer niet eens gehaald! De mannen thuis ontdekten de cake en voor ik 't in de gaten had, waren er nog maar drie plakjes over! Hihi :-) Dus nu moet ik nog maar een cake bakken. Hè, vervelend hoor!

Het duurt trouwens wel even voor de stukjes chocolade weer stevig zijn. Zelfs als de cake zelf al helemaal is afgekoeld, is de chocolade nog zacht. Daar heb je echt even geduld voor nodig (wat ik niet had, zoals je op de foto's ziet: daar is de chocolade nog niet hard). Al is die half gesmolten chocolade ook erg lekker hoor! Na een dag is de chocolade weer stevig. En anders zet je de afgekoelde cake even een uurtje in de koelkast. 

Chocolatechipcake66-1.jpg

Ingrediënten voor 1 cake

  • 200 gram kristalsuiker
  • 200 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 4 medium eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 200 gram bloem
  • snuf zout
  • 4 eetlepels cacao
  • 160 gram melkchocolade, in kleine stukjes


En zo maak je 'm

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een bakblik van ca. 11 x 26 cm met bakpapier. Als je het papier eerst even verfrommeld, kun je 'm des te makkelijker in het bakblik vormen!  
  2. Mix de boter en suiker door elkaar. Meng daarna de eieren en de vanille-extract er door heen.
  3. Roer de bloem, cacaopoeder en zout door elkaar. Voeg dit al mixend toe aan het boter-ei-suikermengsel en mix tot je een egaal beslag hebt.
  4. Spatel de stukjes chocolade door het beslag.
  5. Schep het beslag in de cakevorm, zet in de oven en bak de cake in 75 minuten gaar. Als een satéprikker er schoon uit komt is de cake klaar. Laat afkoelen op een rooster. Het duurt lang voordat de stukjes chocolade weer hard zijn geworden. Zet de cake desnoods eventjes in de koelkast!   


Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.