Nieuws

Woezel & Pip taart

Vandaag hebben we een feestje: ons neefje is jarig! En op zijn verzoek maakte ik een fondanttaart met Woezel & Pip voor hem. Ik maakte de twee hondjes zelf, zonder een uitsteekvorm. Het was even een projectje, maar niet heel ingewikkeld!

Lees meer »

Chocoladecake

Naast een gewone vanillecake is dit ook een favoriet van onze jongens: een simpele, basic chocolade cake. Heel eenvoudig om te maken en altijd lekker!

Lees meer »

Kip tikka masala

Dit is kip tikka masala: in yoghurt & kruiden gemarineerde kipfilet, dat je daarna bakt met nog veel meer kruiden & tomatensaus. Lekker met rijst en een stukje naan brood!

Lees meer »

Rode bonen planten

Dit hebben jullie vroeger vast ook wel eens een keer gedaan: bonenplantjes kweken in een glazen potje met natte watten! Samen met Leendert Jan vulde ik een glazen vaas met gedroogde rode bonen die in mijn kerstpakket zaten. En nu maar afwachten of er iets gaat groeien!

Lees meer »

Macaroni-hamschotel met champignonsaus

't Was best een goed idee, vond ik. En het ziet er ook prima uit, vinden jullie ook niet? Jammer alleen dat we er qua smaak niet zoveel aan vonden, haha! Maar misschien kunnen jullie meer met deze macaroni-hamschotel met champignonsaus?

Lees meer »

Chevetogne gerst brood

Dit is nou echt een brood voor ons: lekker stevig, donker & met heel veel noten & zaden. Uit Slowakije had ik nog een zakje gerst grutten: die heb ik gemalen & gebruikt voor dit brood. En het smaakte prima!

Lees meer »

Aubergineschotel met rijst

Je ziet het niet, maar onder deze tomatensaus & brie zit geroosterde aubergine. Heel veel! En ook nog kip en rijst. Zo lekker... dit is één van onze favoriete recepten hier thuis!

Lees meer »

Chocolate chip vanille cake

Dit is één van mijn favoriete cakes: een chocolate chip vanille cake! Net als chocolate chip koekjes vind ik een plakje van deze cake met van die dikke brokken chocolade er in echt onweerstaanbaar!

Lees meer »

Dulce de leche (karamelpasta)

Karamelpasta: wie lust dat nou niet? Je kunt 't op verschillende manieren maken. Eén van de makkelijkste manieren is door het koken van een blikje gecondenseerde melk. Dat kost vooral veel tijd, maar lukt gegarandeerd!

Lees meer »

Rode kool met appel

Hebben jullie dat nou ook altijd? Ik had zes kruidnagels meegekookt met de rode kool met appeltjes... en daarna maar weer vier terug gevonden, haha! Alle laurierblaadjes heb ik er wel uit gevist. Dat was een beetje makkelijker :-)

Lees meer »

Moestuin update: het groeit hard!

Er wordt goed voor onze tomatenplantjes gezorgd door onze poes Puk. Ze was afgelopen week trouwens jarig: ze is 16 geworden! Zou je niet zeggen, hè? Oh en de AH heeft ook weer moestuintjes. Niet dat wij er al eentje hebben hoor... :-) Wij waren zelf al begonnen & alles groeit heel erg hard. Vooral de courgette! Je leest en ziet er hier meer over.

Lees meer »

Framboos-passievrucht ontbijt

Nog een tropisch zomerontbijtje: bosvruchten yoghurt met muesli, verse frambozen & passievrucht. Dat past wel bij die heerlijke zonnige dagen van de afgelopen dagen, vinden jullie ook niet? Zo fijn, die zon!

Lees meer »

Rozijnencake

Gele rozijnen: daar is onze Wander gék op. En een vanillecake met gele rozijnen, daar was hij dan ook erg over te spreken! Deze cake bakten we met zijn tweeën - en het leukste was natuurlijk dat hij daarna de spatels mocht afslikken! :-)

Lees meer »

Twix cheesecake

Twix cheesecake! Een in de oven gebakken taart met een dikke koekbodem, een laag roomkaas, zoete karamel en chocolade ganache. Hoe vinden jullie dat klinken?

Lees meer »

Bananen snel bruin laten worden

Ken je dat? Net als je overrijpe bananen hebt, heb je geen tijd om te bakken... en als je bruine bananen nodig hebt voor een cake of brood, heb je natuurlijk alleen gele liggen! Gelukkig kun je ze ook heel snel laten rijpen!

Lees meer »

Pizzadeeg

Als je eenmaal een goed basisrecept hebt voor pizzadeeg, kun je daarna volop variëren met wát je op de pizza doet! Met dit recept maak je een heerlijk luchtig pizzadeeg.

Lees meer »

Mooi hè? Rode kool!

Rode kool! Alleen al omdat 'ie zo mooi is zou je 'm al willen eten, vind je ook niet? Hier thuis houden ze niet echt van rode kool, dus deze is he-le-maal voor mij alleen! Ik ga 'm zo dadelijk klaar maken. Recept volgt later!

Lees meer »