Pizzadeeg

Gepubliceerd op 28 maart 2017 om 16:00

Als je eenmaal een goed basisrecept hebt voor pizzadeeg, kun je daarna volop variëren met wát je op de pizza doet! Met dit recept maak je een heerlijk luchtig pizzadeeg.


Wij hebben er al veel verschillende pizza's mee gemaakt. Met stip op 1 volgens de mannen hier thuis: de salami pizza!  Niet mijn favoriet natuurlijk, ik heb liever iets zonder vlees ;-)
Wat eten jullie het liefst op een pizza?

Pizzadeegbasisrecept432-1.jpg

Ingrediënten voor 3 pizzabodems

 • 250 ml handwarm water
 • 60 ml olijfolie
 • 1 theelepel suiker
 • 1 theelepel zout
 • 7 gram instant gist
 • 400 gram bloem 


En zo maak je ze

 1. Mix in een kom de gist, suiker en olie door het warme water.
 2. Kneed met een mixer met deeghaken of een keukenmachine de bloem en zout door het watermengsel. Blijft het deeg erg plakkerig? Doe er dan een beetje extra bloem bij. Als het deeg te droog is, doe er dan een klein beetje water bij. 
 3. Bestrooi het werkblad met bloem. Leg het deeg er op en kneed er met de hand een mooie gladde ronde bal van. Leg de bal in een met olijfolie ingevette kom en rol de bal er doorheen, zodat hij helemaal met olie is bedekt.
 4. Leg de bal in de kom en dek af met plastic. Laat het deeg ongeveer een uur rijzen bij kamertemperatuur, totdat het deeg twee keer zo groot is. 
 5. Verwarm de oven voor op 220 graden.
 6. Kneed het gerezen deeg met de hand kort door en verdeel het in drie even grote ballen. Rol elke bal met een deegroller uit tot een platte ronde pizza.
 7. Beleg de pizza's met wat je lekker vindt. 
 8. Bak de pizza's in 12-15 minuten gaar.


Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.