Puntpaprika met spinazie, champignon & pompoen

Gepubliceerd op 30 maart 2017 om 16:00

Ik heb de blauwschimmelkaas ontdekt. Lustte ik echt nooit, maar ik vind het nu zo lekker! Ook over deze puntpaprika's, gevuld met spinazie, champignon & pompoen.


Het smaakte prima, maar over de kleur was ik niet zo enthousiast, haha! De combinatie van spinazie & champignon laat het er nogal zwart uit zien. Terwijl het helemaal niet aangebrand is! Da's dan weer een beetje jammer. Maar ja, je kunt niet alles hebben, hè? 

Lekker met rijst, bulgur of couscous er bij!

Puntpaprikasmetpompoenspinaziechampignon402b-2.jpg

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 1 zoete puntpaprika
  • 150 gram spinazie, vers of ontdooid uit de vriezer
  • 85 gram champignon, in plakjes
  • 200 gram pompoenblokjes
  • snuf knoflook
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • peper
  • zout
  • 15 gram blauwschimmel kaas 
  • handje verse peterselie


En zo maak je 't

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de paprika in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika alvast op de bakplaat.
  3. Verhit wat olie of boter in een wok. Bak de spinazie, champignons en pompoenblokjes zo'n 3-4 minuten. Breng op smaak met knoflook, paprikapoeder, peper en zout. Schep daarna alles in de paprikahelften. 
  4. Brokkel de blauwschimmelkaas over de paprika's. 
  5. Schuif de bakplaat in de oven en bak de paprika's in 30 minuten gaar.
  6. Strooi voor het serveren wat gesnipperde peterselie er over.  

 
Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.