Rozijnencake

Gepubliceerd op 2 april 2017 om 16:00

Gele rozijnen: daar is onze Wander gék op. En een vanillecake met gele rozijnen, daar was hij dan ook erg over te spreken! Deze cake bakten we met zijn tweeën - en het leukste was natuurlijk dat hij daarna de spatels mocht afslikken! :-)


Deze rozijnencake was één van de lading cakes die we bakten voor de brandweermannen. Wander mocht namelijk met zijn hele klas op bezoek komen in de kazerne. En dan kom je natuurlijk niet met lege handen aan, toch? Een cadeautje mochten de brandweermannen niet aannemen, maar een traktatie sloegen ze niet af. En dus doken Wander & ik de keuken in! 

Deze rozijnencake was niet de enige cake die we bakten: we maakten ook nog een vanille cake, een chocolade cake (die twee waren de duidelijke favorieten bij de kinderen van groep 4), een chocolate chip vanille cake & een bananencake met pecannoten. Welke vind jij het lekkerst, denk je?

Rozijnencake82-1.jpg

Ingrediënten voor 1 cake

 • 200 gram gele rozijnen
 • 200 gram kristalsuiker
 • 200 gram roomboter, op kamertemperatuur
 • 4 middelgrote eieren (= 200 gram), op kamertemperatuur
 • 200 gram tarwebloem
 • snufje zout
 • 2 theelepels vanille-extract

En zo maak je 'm 

 1. Doe de rozijnen in een kom. Giet er heet water bij en laat ze tien minuten wellen. Giet ze daarna af en dep goed droog met een theedoek. 
 2. Verwarm de oven voor op 160 graden.
 3. Mix de zachte boter en suiker door elkaar met een mixer. Voeg de eieren en het vanille-extract toe en mix in een paar minuten tot een gladde massa. Voeg al mixend de bloem en een snufje zout toe en mix tot een egaal beslag zonder klontjes.
 4. Spatel de rozijnen door het beslag. 
 5. Giet het beslag in een cakeblik van 11 x 26 cm dat je eerst hebt ingevet of met een vel bakpapier hebt bekleed.
 6. Bak de cake in 75-80 minuten gaar in het midden van de oven. Test met een saté-prikker of de cake gaar is: kleeft er beslag aan, dan moet de cake nog wat langer in de oven blijven. Check na een minuut of 50 de bovenkant van de cake: is hij al vrij donker, doe er dan wat aluminiumfolie over heen.
 7. Laat de cake minstens een half uur afkoelen in het cakeblik en haal hem daarna uit het blik.


Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.